18 Mayıs 2016 Çarşamba

Venedik'te Yeme İçme

Başlığa kanıp okumaya başlamış olabilirsiniz ama itiraf ediyorum büyūk ihtimal aradığınızı bulamayacaksınız. Çünkü ben de bulamadım.

Her zaman olduğu gibi elimde uzun bir mekan listesiyle gittiğim Venedik'te listemdeki restoranların çoğunu bulamadım. Bulduklarımda ise yer bulamadım. Benim için tam bir hezimet.

Yer bulamamak konusunda benim payım vardır muhakkak. Rezervasyon yaptırmazsam olacağı bu amaaaa restoranları bulamamda herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum. Şurada da yazdığım gibi tüm sorumluluk Venedik'in süper numaralandırma sisteminde.

Niyetlendiğim yerlerden 4 tanesine gidebildim. Onlardan bahsedeyim:

Cafe Florian: San Marco meydanının göbeğindeki bu tarihi kafeyi de bulamasaydım zaten yuh olsundu bana. O yüzden bunu saymıyorum ama ne kadar klişe olursa olsun, bir akşam yemeğinden sonra burada canlı icra edilen klasik müzik eşliğinde bir şeyler içmeden sakın dönmeyin. Tamam pahalı ama karşınızda da canlı orkestra olduğunu unutmayın.


Harry's Bar: Artık Hemingway gibi müdavimleri yerine turistlerden oluşan müşterileri olsa da bellini, montgomery ve carpaccio'nun icat edildiği bu tarihi barda bir bellini eşliğinde hayallere dalabilirsiniz. Her seferinde tekrar etmeyeyim diye son defa söylüyorum Venedik pahallı bir şehir. Yeme içme de pahallı.


Dal Moro's: Burası al götür makarnacı. Hem de uygun fiyatlı. Hem de lezzetli. Ben pesto soslusunu yedim çok beğendim. Kasadaki çocuk da bir kaç kelime Türkçe biliyor. Ama benim siparişimin hazır olduğunu haber etmek için "bağyaaaan" diye bağırmayaydı daha iyi olurdu bence. Yabancı birilerine Türkçe kelime öğretecekseniz düzgün şeyler öğretin. "Bağyan" kelimesine uyuz oluyorum zira. Neyse bizim makarnacıya dönelim, adres: Calle della Casseleria 5324. Eğer bulabilirseniz tabii.

Cantino Do Spade: Buraya giderseniz makarna falan değil de meze gibi kızarmış yemeklerini yiyin bayılacaksınız. Şarapları da güzel. Yalnız servis çok çok yavaş. Garsonlar yetişemiyor. Ama yedikleriniz beklediğinize değecek emin olun. Adetten adresi veriyorum bulamazsanız karışmam: San Polo 860.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder