6 Mayıs 2016 Cuma

Floransa'da Yeme İçme

İtalya'da kültür, sanat, rönesans falan güzel tabi de itiraf ediyorum, ben aşağıdakileri daha çok seviyorum:


Floransa için de elimde uzun bir restoran/kafe listesiyle çıktım yola. İşte denediklerim:

Rivoire: Piazza Signoria'da Palazzo Vecchio'nun karşısında yer alan bu kafeye bir kahve, pasta molası için teşrif ettim. Yediğim çikolatalı pasta kötü değildi ama dillere destan bir lezzeti yoktu. Lakin yoğun müze gezileri arasında burada soluklanıp hem dinlenmek hem de cıvıl cıvıl meydanı izlemek bana çok iyi geldi. Ancak fiyatların pahallı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Volume: Arno Nehri'nin karşı yakası Piazza San Spirito'da yer alan Volume'u çok sevdim. Menüsünde pizzadan makarnaya, etlerden atıştırmalıklara oldukça çeşit barındırıyor. Ben akşam saatlerinde yemek yemek için gitmiş olsam da buranın asıl esprisi canlı müziği ve kokteylleriymiş. Ben canlı müziğe denk gelemesem de kokteyllerin tadına baktım. 10 puan, 10 puan, 10 puan!

I Due Fratellini: Orsanmichele'den Piazza Signoria'ya ilerlerken solda yer alan Via de'Cimatori üzerindeki bu sandviç dükkanı Floransa'daki favorilerimden oldu. Dükkan demeyeyim, içinde oturacak yer falan yok, sadece sandviç yapılan bir tezgah. Buradan sandviç ve içeceğinizi alıp hemen dışarıda kaldırımda yiyorsunuz. İçecek olarak alkolsüz seçeneklerin yanı sıra çok güzel Chianti şarapları da satılıyor. Ama o ekmekleri yok mu! Bu küçücük dükkanı gönül rahatlığıyla "gitmezseniz küserim valla" kategorisine koyuyorum.

i due fratellini kuyruğu
Caffe Cibreo: Hakkında çok iyi yorumlar duyduğum bu restoranda bir akşam yemeği yemek için çok inat ettim. Rezervasyon yapmadığım için kapısında 20 dakika kadar sıra bekledikten sonra içeride de sipariş vermek için bir 20 dakika daha bekledim. Ve hayat bana yine dersini verdi: bazen olmuyorsa zorlamamak lazım.

Bu restoranda sistem şöyle işliyor. Bir tane garson var. Rakamla 1. Sizi masaya oturtup menüyü elinize verdikten sonra bir tabure ile bütün masaları dolaşıp menüde yer almayan günün spesiyallerini anlatıyor. Tüm masalara tek tek gidiyor. Masa sayısı az değil ve yukarıda belirttiğim gibi bu işi yapan sadece bir garson var. Bu arada sizin açlıktan tansiyonunuz düşebilir, "ben günün spesiyalini istemiyorum, menüdeki en hızlı şeyi getirin" de diyemiyorsunuz çünkü bunu söyleyebileceğiniz tek garson o sırada sizden önce gelen masaya menüyü anlatmakla meşgul.

Nihayet sıra bana geldiğinde en çabuk gelecek yemekleri seçtim: balkabağı çorbası ve tavuk. Yahu ben evde bile tavuk yemiyorum! Allah insanı açlıkla terbiye etmesin. Çorba güzeldi ama hakkını vereyim. Bir de pahallı burası. Yani, ben açlığa dayanırım, param da bol diyorsanız adres Via del Verrocchio 5/R.

Trattoria 4 Leoni: Via de'Vellutini 1/R, Piazza della Passera'da yer alan bu restoranda bu seyahatim boyunca yediğim en güzel yemekleri yedim. Çok şık bir yer. Ben bir peynir tabağı ile açılış yapıp kuşkonmazlı tortellini ile devam ettim. Tek kelimeyle enfesti. Fiyatlar çok ucuz değil ama kesinlikle değer.




Procacci: Via Tornabuonai 64/R adresinde yer alan bu üst segment sandviç dükkanı kesinlikle "gitmezseniz küserim valla" kategorisinde. Neden üst segment? Çünkü bulunduğu cadde en lüks markaların yer aldığı bir alışveriş caddesi bu bir. İkincisi de içeride oturan müşteri profili: şıkır şıkır topuklu ayakkabılı hanımlar ve janti takımlar içindeki beylerden oluşan çiftler. 

İçeri girip de bu müşterileri görünce üstümdeki kot pantolon, ayağımdaki spor ayakkabı ve sırtımdaki çantadan bir an utansam da çok da umursamadan hedefe yöneldim. Trüf ezmeli, kaz ciğerli ve peynirli karamelize soğanlı minik sandviçlerimi kaptım. 3 sandviç size çok gelmesin, bunlar minik sandviçler. Tam atıştırmalık. İnternette okuduğum kadarıyla çok da iyi şarap menüleri varmış fakat içeride olan beş masa da dolu olduğundan ben paketimi alıp Arno manzarası eşliğinde hüpletmek üzere çıktım, şarapları denemedim.

2 yorum:

  1. birde fiyatlar eklersen şahane olur. günün birinde lazım olur belki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın valla Ahu. Kaziklandigim yerlerde işte böyle kaziklandim demek zor gelecek ama yapacağım bunu :) Sonraki ilk seyahatte inşallah

      Sil