1 Mayıs 2016 Pazar

Floransa'ya Nasıl Gidilir ve Nerede Kalınır

"Sono contento di essere a Firenze!"

Ben İtalyanca bilmiyorum, cümleyi doğru mu yazdım hiç bir fikrim yok ama 2000 yılında Fatih Terim Fiorentina takımına transfer olup da İtalya'ya gittiğinde ilk söylediği buydu, gazetelere manşet olmuştu.

Fatih Terim'in ağzından çıkmış olmasına rağmen kulağıma o kadar melodik gelmişti ki bu cümle, hemencik ezberleyivermiştim. Veee o gün bugündür hakkını vererek bu cümleyi söyleme hayali kurup dururdum.

Sonunda oldu!

Santa Maria Novella tren istasyonunun kapısından çıkar çıkmaz derin bir nefes aldım ve söyledim: "Sono contento di essere a Firenze!"

Şükür!

bir bakışta floransa
Türkiye'den Floransa'ya uçuş yok, ama Bologna'ya uçup Tren İtalia'nın hızlı treni ile yarım saatte Floransa'ya varabilirsiniz. Ben de öyle yaptım. Trenden iner inmez ilk iş tren istasyonunun karşısındaki Tourist Information ofisine gidip bir harita aldım. Bir de Pisa ve San Gimignano'ya gitmek için bilgi almaya çalıştım. Ama o kadar ketum bir çalışana denk geldim ki, sonradan tanıştığım Arjantinli bir kızdan, Augistina, çok daha fazla bilgi alabildim.

Arjantinli arkadaşım Augistina'nın dediğine göre o da aynı durumu yaşamış ve Piazza Duomo civarındaki Tourist Information'a gitmiş. Oradaki çalışanlar çok daha yardımsever ve bilgiliymiş. Artık ilk ofiste ikimiz de aynı kişiye mi denk geldik, onun gittiği diğer ofiste kanatsız melekler mi görev yapıyordu orasını bilemem. Ben Augistina'nın yalancısıyım ama sizin de başınıza aynı durum gelirse doğru Duomo'daki ofise gidin.

Konaklama için istasyona yakın Via Nazionale üzerinde yer alan Hotel Cantoria'yı seçtim. Aslında konaklama işini pek araştırmamıştım ama şunu anladım ki ben otel seçmesini beceremiyorum.

Burası bir otelden ziyade bir binanın en üst katında bir pansiyondu. Eğer adrese dikkat etmezseniz binanın dış cephesindeki küçücük tabelayı görmeyip önünden geçip gitmeniz çok olası. Temizdi, bulunduğu cadde hareketli bir cadde idi ve Piazza Duomo'ya 10 dakika yürüme mesafesindeydi. Ancak odalarda ses yalıtımı olmadığından gürültü problemi vardı ve odada wifi çekimi problemliydi.

Ama güzel bir terası vardı. Zaten ben de o terasın fotosuna vurulmuştum. Gerçekler fotodakinin aynı olmasa da kötü de değildi.

terastan görüntü
Tren istasyonuna yakın bir yerde konaklamanın otele ulaşım ve yakın çevre gezileri açısından avantajı var. Öte yandan Arno nehrinin karşısındaki Piazza San Spirito civarı konaklamak için bana daha sıcak geldi. Ayrıca o bölgeyi restoranlar/barlar açısından da daha cazip buldum.

Elbette o bölge hem istasyona hem de merkeze daha uzak ve Floransa'da toplu ulaşımı hiç denemedim. Bunu bilin de sonra bana "vay istasyona uzaktı, otobüs yoktu, bütün parayı taksiye verdik" diye söylenmeyin.

Floransa maceralarım devam edecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder