2 Eylül 2015 Çarşamba

Sakız Adası'na Nasıl Gidilir? Peki Adaya Nasıl Girilir?

Bilmeyen varsa öğrensin, şu fani dünyada 894.312 hedefimden bir tanesi bütün Yunan adalarını ziyaret etmek. Yolun çok başındayım, daha gidecek çok yolum var ama 2015'te bu hedefime bir adım daha yaklaştım. Şükürler olsun. Sakız'ı da şereflendirdim.

O kadar güzel koylar, o kadar güzel yemekler, o kadar güzel kokteyller, o kadar güzel biralar olur da ben güzel olmam mı? O kaddddar güzel ben!

İşte bu güzel benim Sakız maceralarını paylaşacağım sizlerle bir kaç gün boyunca. Önce ulaşım:

Hala bilmeyen varsa Sakız'a Çeşme'den kalkan feribotlarla gidiliyor. Üç şirketin seferleri var Ege Birlik, Ertürk Lines ve Sunrise Tours.

Bunların içinde Ertürk Lines şirketinin hızlı feribotu var, sefer süresi yaklaşık 30 dakika. Diğerlerinden biraz daha erken kalktığı için varış saatlerinde 30-45 dakika arası avantaj sağlıyor.

Aslında doğruyu söylemek gerekirse bu feribotla seyahat diğerleri kadar keyifli olmuyor, çünkü yolculuk içeride kapalı mekanda gerçekleşiyor. Güverteye çıkmak güvenlik nedeniyle yasak. Halbuki şöyle püfür püfür, deniz kokusunu içine çeke çeke gitmek daha keyifli olur dediğinizi duyar gibiyim.

işte feribotumuz

Ama az sabredin keyfinizi adaya saklayın, zira bu hızlı feribot sayesinde vize kuyruğundan oldukça zaman kazanıyorsunuz. Benden söylemesi.

"Yok yaa, ben keyfimi hem adada hem de yolculukta sürmek istiyorum, üstelik sırf erken gideceğim diye fazla bilet ücreti ödemek istemiyorum" diyorsanız da Sunrise Tours'u tercih edebilirsiniz. Çünkü diğerleri arasında adaya en erken varan bu, üstelik hızlı feribot fiyat farkı da ödemeniz gerekmiyor.

Yalnız anladığım kadarıyla Sunrise Tours Yunan menşeli bir firma, diğerleri ise Türk firmaları. Artık bu noktada, ülke ekonomisine katkı, GSMH'yi arttırmak kaygıları ile kişisel çıkarların maksimizasyonu arasındaki seçimi sizlerin vicdanına bırakıyorum.

limandan sakız

Bizim gibi yüksek sezonda gidiyorsanız, vize kuyruğunu gördüğünüzde 5 kişi bile öne geçmek istemenin ne demek olduğunu anlayacaksınız. Sıraları falan atlattık vize kontrolünden geçtik ve tatatataaaammm beyimle her seyahatimizde olan şey oldu: güvenlik kontrolüne takıldık.

Benim beyim, boyum kadar bir valiz, enim kadar bir başka valiz, bir zıpkın çantası, bir sırt çantası ve bir omuz çantası ile seyahat ettiği için gümrük görevlisi tarihi eser kaçakçısı olduğumuzu düşünüp hiç düşünmeden "gel bakiiiim buraya, çantalar x ray'e" diye daveti çaktı.

sadece kırmızı olan benim

E tabi, yabancı topraklarda davete icabet etmemek olmaz, gittik kös kös.

Arıza çıkarmaya oldukça meyilli bir şekilde önce beyimin dalış malzemelerine takıldı, sonra nerede kalacağız, nerelere gideceğiz, kaç gün kalacağız diye sorgulara çekildik. Neyse ki daha sempatik ve daha iyi niyetli başka bir görevli sayesinde adaya giriş yapabildik.

Ver elini Sakız Adası! Tabii ki arkası yarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder