17 Eylül 2015 Perşembe

Kişisel Gelişim Kitabı

Hani benim şu meşhur iki haftalık tatilim var ya. Heh bildin! (Altı üstü 2 hafta tatile çıktım, 72 ciltlik roman çıkartıcam nerdeyse.) İşte o tatilin ikinci kısmında otele kapandık dediydim. Bu süre zarfında da yedik içtik yattık.

Ben bir de çeşitli sporsal aktivitelere katıldım ve kitap okudum. Havuz başında, plajda nasıl kitap okunur? Tabii ki de eğlenceli, akıcı, güldüren kitap okunur. Hem de kişisel gelişime katkısı olsun diil mi?

E Pucca okunmaz mı? Okunur! Hem de nasıl. Bütün seri bitirilir bile.

Blog yazmayla başlayan yolculuğunda 5. kitabını yayınlatmış, üstelik hayatı film olmuş bir hatun kişisi neticede. Sizi bilmem ama benim kişisel gelişim adına kendisinden öğreneceğim çok şey var. Resmen benim hayalimi yaşıyor kendisi. Blog alemlerinin celebrity'si.

İçerik olarak çok zengin, çok özenli  bir sürü çok başarılı blog'lar var. Ammma bu kadar tanınan, bilinen, blog yazarak hayatını değiştiren başka kimse varsa ben tanımıyorum. Henüz o kadar ünlü olamamış demek ki.

Kendisini okurken ne kadar eğlensem de arkadaşlığından hiç zevk almayacağıma o kadar eminim. Pucca ile ben kesinlikle arkadaş olamazdık. Oldu da yollarımız kesişmiş olsa ona acaip gıcık olurdum. Öyle alttan falan da alamayacağım için atarlanırdım. Haaa o beni takar mıydı takmaz mıydı hiç bilemiyorum. Öyle kendi kendime gelin güvey oluyorum işte. Her zamanki gibi.

Pucca'dan aldığım blog yazma derslerini ise şöyle özetleyeyim:

* Samimi ol
* Fantastik ol
* Komik ol
* Dirayetli ol
* Coşkulu ol

Var ya, artık bu blog şeysinin ansiklopedisini hatmetmiş gibi hissediyorum kendimi. İşin teorisi tamam. Bir de pratiğini halledersem bittiniz siz! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder