14 Eylül 2015 Pazartesi

Can Büyüyor

Hevesle beklediğimiz tatilimizin ikinci kısmı Can'ımızla geçti. Tam bir hafta o denize, havuza doydu biz ona doyamadık. Bugün de Can'ımız ciğerimiz üçüncü yaşını doldurdu. Mutlu, sağlıklı, uzuuuun bir ömrü olur inşallah.

Bu yıl tuvalet eğitimi nedeniyle bize, bizden çok annesine heyecanlı anlar yaşattı. Bir kaç vukuatı olmadı değil. Tuvalet eğitimi zor bi şeymiş. Bugünler de geçecek inşallah.

Ayrıca bu sene kreşe başladı. Bunun etkisinden mi bilinmez, artık büyümüş öyle diyor. Her konuyu gözlerini kocaman açarak "çünkü ben büyüdüm" e bağlıyor.

Büyüse de hala çok komik, bir diller bir diller. Bir de hazır cevap. Eniştesine "sen neden onu yiyorsun" diye sorduğunda, annesinin "başkalarının ne yaptığına biz karışamayız" cevabına bizleri göstererek cevabı yetiştiriyor "burada başkası yok ki, sen benim annemsin, o da benim annem, o da benim annem".

Hepimiz anneyiz!

Su kuşunun en sevdiği şey suda atlama zıplama. Biraz daha büyüsün ben ona suda takla atma, amuda kalkma gibi akrobatik hareketleri de öğretirim, doyumsuz şovlar yaparız.


Zaten spor konusunda temelleri sağlam, içinden geliyor çocuğun. Hadi spor yapalım dediğimde koşa koşa geliyor. Ama bir tek bana. Zira duyduğum kadarıyla okulda spor yapmıyormuş, sadece teyzemle spor yaparım diyormuş. Tabii olaya benim kattığım eğlenceden sonra okulda yaptırılanlar yavan geliyor olabilir.

Gazetedeki haberleri bir de Can'ın yorumuyla dinlemelisiniz, ciddiyetle okuduğu haberleri hayal gücüyle harmanlıyor, değme yorumculara taş çıkartır: Cumhurbaşkanlığı kutlu olsun! 



Yeni kelimeleri de pek şeker:

Limotana: Limonata
Bu tavasa: Bu tarafa
Beberer: Beraber
Lalatama: Yakalama
Posobililier: Profesörler

Sen bizim yüzümüzü güldürüyorsun ya, senin de yüzün hep gülsün.
 

2 yorum:

  1. Ayy yine duygulu anlar yasadim. Buyuyor ve birgun bunlari okuyup daha da duygulanacagim kesin. Seni seviyoruz teyzesi ve tabii enisteyi de:)
    Not1: Tuvalet isi tamam artik oyle bir sorunumuz kalmadi.
    Not2: 3 yil geride falan degilsin haberin olsun;)
    Imza: Ana karakterin annesi yazarin kardesi

    YanıtlaSil