30 Eylül 2015 Çarşamba

Romanov Komplosu

Çarları, çariçeleri sever misiniz? Peki casusluk, gizli işler, dostluk, aşk, hain planlar, komplolar, vefa falan aranız nasıldır? Bunları da seviyorsanız elimde tam size göre bir kitap var: Romanov Komplosu.


Glenn Meade'in yazdığı Romanov Komplosu, günümüz Rusya'sının Yekaterinburg şehrinde yapılan bir kazıda bulunan bir cesetle açılıyor. Rus Devrimi sırasında işlenen toplu cinayetleri araştıran Adli Patalog Dr. Laura Pavlov'un araştırmaları bizi 1918 yılına götürüyor.

Bolşevik Devrimi'nden sonra tahttan indirilen Çar Nikolay Romanov karısı, 4 kızı ve oğlu ile Yekaterinburg'da ev hapsindedir. Ortalık toz duman, halk sefil. Bir yanda 1. Dünya Savaşı, hemen ardından Kızıllarla Beyazların iç savaşı.

Yuri Andreyev, Joe Boyle ve Lydia Ryan'dan kurulu gizli ve becerikli acar casus ekibi Çar ve ailesini ülke dışına kaçırabilecek midir?

Koskoca Çar'ı ülkeden çıkarmak kolay mı? Değil elbet. Gizli örgütler, planlar, aksiyon, uluslararası bir ağ. Heyecan dolu bir macera.

Arka kapakta, kitabın tarihsel gerçeklere dayanarak yazıldığı belirtilmiş. Gerçekten de ufak bir araştırma sonucunda kitapta yer alan bir çok karakterin gerçek olduğu anlaşılıyor. Hikayenin ne kadarı hayalgücü bak onu kimse bilemez. Çünkü anladığım kadarıyla bu Romanov ailesinin bir kısmının başına gelenler tam bir muamma.

Pekiiiii kitabın ilk başında bulunan ceset kime ait? Dr. Laura Pavlov'a tüm hikayeyi anlatan kim. Hepsini bir solukta okuyacaksınız.

Bu kitaptan neler öğrendiğime gelecek olursak:

1) Kızıllar kötü
2) Beyazlar kötü
3) Tarih gizemle dolu
4) Kafasına göre hareket edenler tarihin akışını bozar
5) Disiplin şart

Çok akıcı ve sürükleyici bu roman benden 10 puan aldı. Ayrıca filme çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Filme çekilir çekilmez bilemem, zira bu konularda düşüncelerimi pek dikkate alan yok. Ama kitabı kesin okuyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder