6 Eylül 2013 Cuma

Moda moda demektir, moda kendini bilmektir, sen kendini bilmezsen, ya nice rezil olmaktır

Başlıktan da anlaşılacağı üzere bugün moda hakkında ukelalık yapacağım.

Beni tanıyanlar bilir, giyinmek uzmanlık alanım değildir. Nerdeyse 35 oldum, hala oğlan çocuğu gibi giyinirim. Bol pantolonlar, eşofmanlar, kapüşonlu sweatshirt' ler göz bebeğimdir. Ayakkabı seçerken birinci kriterim, yolda yürürken aniden bir köpek beni kovalamaya karar verirse koşarak kaçabilmektir. Sanırım modaya yaklaşımım konusunda fikir verebilmişimdir: modaya pek yaklaşmam.

Ama bu gazete ve dergilerin moda bölümlerini okumama engel değil.

Hem de bayıla bayıla okurum, belki bir parça bir şeyler kaparım umuduyla. En büyük hayallerimden biri bir gün giydiklerimi gören birinin hakkımda "bilmem neyle bilmem neyi kombinleyerek; zarif ve elegan bir şıklık yakalamış" cümlesini kurdurmaktır. Şu anda bu cümleye çok uzağım, bırak elegan olmayı, elegan kelimesini cümle içinde bile kullanamam.

Tabii kendim beceremesem de her kadın gibi başkaları ne giymiş, yakışmış mı gibi konularda ahkam kesmekten da asla geri kalmam.

Giyen çok az kişiye yakıştırabildiğim iki parça var.

Birincisi hani böyle göğüsün altından birden bollaşıveren elbiseler. Azıcık internet araştırması yaptım, sanırım bunlara robadan elbiseler deniyormuş. Gerçekten minyon yapısı olan kadınlar, hamileler ve küçük bebeler dışında bu elbiseler giyen herkesi adeta bir deve dönüştürüyor. "Şöyle bir salınayım da enim boyum çıksın ortaya, hükümet gibi kadın desinler" gibi bir amacı olmayan her kadın bu elbiselerden uzak durmalı bence.

Kadınlara çok zor yakışan ikinci parça ise skinny pantolonlar. Eğer gerçekten incecik değilseniz ve fidan gibi bir boyunuz yoksa bu pantolonlar insanı bodur tavuk gibi gösteriyor. Bodur tavuk her dem piliç tadında değil ama, paytak paytak yürüyüş şeklinde. Kabul edelim, biz Türk kadınlarının basen konusunda pek iyi bir sicili de yok. Uzun bir tunikle durum kurtarılabilir belki ama ne gerek var risk almaya, giyilebilecek bir sürü başka bir şey varken. Buna rağmen bu pantolonları giymek konusundaki ısrar neden? Bi de bu skinny'lerin altına giyilecek ayakkabı da önemli. Öyle her ayakkabı uymuyor bunların altına. Şöyle yüksek topuklu bir ayakkabı giyeceksin ki hakkını ver pantolonun. Bu patolonları kendine çok yakıştıran kızlarımız da var elbette, maşallah onlara Allah nazarlardan saklasın kendilerini.

Heee ben bunları beğenmiyorum da nooluyor, bir şey mi oluyor sanki? Yoo hiç bir şey olmuyor. E ben de  bir Esmod, Naba ya da Istituto Marangoni rahle-i tedrisatından geçmedim netekim, hoş geçsem ne fark eder. Ama benim de moda konusunda yumurtlayacak fikirlerim vardı elbet, bunları kendime saklayamazdım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder