26 Eylül 2013 Perşembe

Beyim tarih yazdı

Temmuz ayında başladım bu blog'a yazmaya. Bir heyecan, bir heyecan sormayın. Eşime dostuma sürekli baskı, "okuyun da okuyun, okumak yetmez geri bildirim verin, önerilerde bulunun".

Dostlar bir yana da eş kısmını ikna edemedim bir türlü. Her akşam soruyorum "Okudun mu yazdıklarımı?" El cevap: "yok". Bahanesi çok: "çok işi vardı, telefonu sayfayı açmıyordu, tableti yoktu, olsaydı ne güzel okurdu."

Bir de bu bahaneleri akşam bilgisayarın karşısında otururken sıralamıyor mu, ölür müsün öldürür müsün.

Ne öldüm ne öldürdüm, ikimiz da sağız çok şükür. Ama tepem attı. "Yasak" dedim, "blog'umu okumanı kesinlikle yasaklıyorum". Tabi azıcık duygu sömürüsü de kattım "benim için bu kadar önemli bir şeye sen hiç değer vermiyorsun." Çok pis de trip atarım. Direnebilen çok azdır.

Netekim beyim de direnemedi.

Bir kaç gün sonra "Okudum" dedi. "Ne düşünüyorsun?" diye sordum. Başladı sıralamaya "Şurası olmamış, burası eksik, orası daha iyi olabilir."

Şöyle bir durdum, gözlerimi kıstım ve dedim ki "Bir gün çok ünlü bir blog yazarı olacağım, sadece blog'la kalmayacağım, kitaplarım yayınlanacak, gazetede köşem olacak, millet peşimden koşacak, benimle röportaj yapmak için gazeteciler sıraya girecek. Bana bu başarımı neye borçlu olduğumu soracaklar. Bense kesinlikle beyime değil cevabı vereceğim."

O gün bugündür blog'umla mesafeli bir ilişkisi var kendisinin. Ben de zorlamıyorum. Herhalde okumuyor, okuyorsa da bir şey demiyor.

Ta ki düne kadar...

Dün tarihi bir olay gerçekleşti ve sevgili beyim son yazımı feysbukundan paylaştı. Görünce gözlerim doldu vallahi. Unutulmasın, tarihe not düşülsün diye yazdım ben de.

Meğer ilgi alanına giren bir şeyler yazmamı bekliyormuş adam. Ama söylemedi ki...

Bu arada o tarihi yazıyı okumak isteyen de aramasın, tıklayıversin.

2 yorum:

  1. beyin feysbukunda mı paylaştı??? beyin benim feysbukUMda paylaştığım yazını beğendi canım..hani beyinle aranı açmak istemem ama gerçekleride gözardı edemeyiz dimi ama?!...imza:çabaları takdir edilmeyen takipçi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çabalarının takdir edilmediğin düşünen en sıkı takipçim, etmez olur muyum hiç. ama artık bir kimlik edinsen diyorum. böyle adsız adsız olmuyor. beyim senin feysbukunda görmüş, beğenmiş, ama benim bloga girip de paylşamaya zahmet etmemiş, senin feysbukun üstünden paylaşmış. öyle dedi. ama bu da bir gelişmedir.

      Sil