12 Ocak 2016 Salı

Kinoa Pilavı

Kinoa ve pilav aynı cümlede garip duruyor değil mi? Bir de aynı tarifte düşünün. Ama napiim benim karnımın doyması için pişmiş, sıcak bir şeyler yemem lazım. Adına salata denince psikolojik olarak aç kalıyorum.

Zeytinyağlı yemekleri bile sıcak yerim mesela. Salata olsa olsa yan yemek olur benim için, bir öğünü salatayla geçirmem mümkün değil. Belki ara öğün olabilir, o kadar.

Ben de şimdi böyle kendi çapımda rejimdeyim ya, bu kinoa da hem çok besleyici, hem çok faydalı hem de az kaloriliymiş ya, benim de kinoa yemem lazım. Ama salata da bana ters olduğundan pilavını yapayım dedim. Yaptım.

Öncelikle şunu söyleyeyim ki bu kinoacıklar o kadar minik o kadar minik ki, yıkamak için çay süzgeci gibi süzgeç kullanmak gerekiyor. Yoksa kinoacıklar pıt pıt dökülüveriyor.

Resimde gördüğünüz kırmızı kinoa
Gelelim tarife. Kinoa pilavını bulgur pilavı yapıyormuş gibi yaptım. Onu da soğanlı ve sebzeli pişiririm. Bu sefer de şanslı sebzemiz havuçtu. Soğanları küçük küçük doğrayıp havucu da rendeledikten sonra salçayla biraz kavurup çok az suyla pişirmeye bıraktım. 10 dakika kadar sonra 1,5 çay bardağı kinoayı ekleyip, şöyle bir karıştırıp 3 çay bardağı sıcak su ve tuzunu da ekledikten sonra ağzını kapatıp pişmeye bıraktım.

Tüm suyunu çekmesi yaklaşık yarım saati buldu, sonra da pilav gibi dinlenmeye bıraktım. İşte sonuç:


Pişerken çıkan kokuyu hiç beğenmediğimi söylemek isterim. Tadına gelince, her gün bayıla bayıla yiyeceğim bir şey değil kesinlikle. Belki yedikçe severim.

4 yorum:

  1. Bu kinoayı salatada sevmiyorsan pırasa, ıspanak, kabak gibi sebze yemekleri pişirilirken konulan azcık pirinç yerine değerlendirsene. Hem kinoa yemiş olursun hem de pilav yememiş olursun :) Bir de bence şöyle bol nane, maydonoz, taze soğan, dereotu, fesleğen, nar ve cevizle çok leziz bir salta olur bundan. Ayrıca yayla çorbası da pirinç yerine kinoayla yapılabilir. Ben bulup alamadım ama saf bulgurla aynı şey olduğunu da söylüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi demissin güzel demişsin, yap da yiyelim.

      Sil
  2. Ah işte kinaom yok kiiii... Olsaaa....

    YanıtlaSil