26 Ocak 2016 Salı

Bir Uzay Hayali Nasıl Söndü

Buradan Holivut'a sesleniyorum: sayenizde bendenizin uzay macerası başlamadan bitti.

Elinizde o kaddddar imkan varken, uzayda mutlu mesut geçen filmler çekmek yerine yok efendim uzayda kaybolanlar, Mars'ta unutulanların filmini yapıp da milleti bilimden soğutmaya ne hakkınız var?

Son zamanlarda iki tane film seyrettim de ondan bu isyanım. Yıldızlararası ve Marslı.

Yıldızlarası filmini zaten tam anladığımdan bile emin değilim, yok zaman bükülmeleri, paralel evrenler falan baya yüksek fizik vardı galiba. Özetle dünyada yaşam bitmek üzere olduğu için, insanların yeni bir dünya arama macerası. Macera olur da tehlike, heyecan olmaz mı? Olur.

Marslı'da ise Mars'ta öldü diye bırakılan ama aslında canlı olan bir bilim insanın önce Houston'ı varlığından haberdar etme, ardından da kurtarma ekibi gelene kadar hayatta kalma macerası vardı. Kurtarma işi ise öyle bir nefeste "kurtarma ekibi geldi" diye anlatılacak bir şey değil. Kurtulma kısmı hayatta kalma kısmından daha zordu.

Tamam her iki film de mutlu sonla bitmiş olabilir ama izlerken o iş öyle değildi, bir stres bi stres. Gerçeğini yaşamayı yüreğim kaldırmaz. Bu nedenle de benim uzay maceram başlamadan bitmiştir.Üstüne para verseler uzaya zor giderim.

Benim uzay maceramın bitmiş olması kimseyi pek o kadar ilgilendirmiyor olabilir ama NASA duy sesimi, olay sadece benim maceram değil. Eminim ki bu tip filmler sizlerin uzayda yaşam bulma çabalarınızı en az 30 yıl geri attı. Herhangi bir çocuğun böyle felaket filmleri seyrettikten sonra hala "ben bela arıyorum" diye astronot olmak isteyeceğini aklınız alıyor mu?

"Yok ben illa gidicem" diyen çıkarsa da siz ona güvenip de o milyon dolarlık roketleri falan emanet etmeyin zaten. O iş yaş, baştan belli. Böyle bir macera düşkününün sağı solu belli olmaz, bütün projeyi olduğu gibi bir yana atıp biraz daha heyecan uğruna uzak bir galaksiye kaçması işten bile değil.

Halbuki azıcık sıkıştırın şu Holivut'u, uzayda, Mars'ta falan ne kadar eğlenceli, tehlikesiz bir hayat olduğuna dair bir kaç film yapsınlar. Sizin de bu tip projelerde görevlendirmek üzere seçeceğiniz aday havuzu genişlesin.

Bilim ilerlesin diye kendimi paralıyorum şurada ama kimsenin umrunda diil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder