1 Aralık 2015 Salı

Jamie's Italian

İzlemeyi en sevdiğimi kanallar yemek kanalları. Bayılıyorum, lakin tesis yetersizliğinden tarifleri uygulayamıyorum.

Bir tava almak için bütün dolabı boşaltmak zorunda kaldığın bir ortamda yemek yapmaktan nasıl zevk alıp yeni şeyler denemeye heves edersin ki? İmkansız. Aç kalmamak için, zorla, görev ifa edercesine yemek yaparsın benim gibi.

Bu koşullar altında öğrendiklerimi uygulayamasam da, bu yemek programlarını izlememe engel değil. Bir kaç favori programım var elbet. Jamie Oliver da bunlardan biri. Biriydi yani, artık göremiyorum programı. Nasıl hızlı yapardı yemekleri. Yetenekli çocuk işte.

Jamie' nin sadece programlarını değil Zorlu'daki restoranını da seviyorum. İstediğim sıklıkta gidemesem de. Geçtiğimiz haftalarda bir fırsat buldum.

Pizza ve makarna zaten benim en favori yemeklerim olduğu için bunları yapan restoranlarda kendimi cennete düşmüş gibi hissediyorum. Jamie's de benim için bir nevi cennet oluyor.

Bu gibi restoranlarda mümkün olduğunca farklı lezzetler denemeyi seviyorum lakin ne kadar sevsem de benim de bir yeme kapasitem var. Maalesef tadım menüsü konsepti pek yaygın değil. Jamie's de en azından küçük porsiyon konsepti var, mesela makarna sipariş edecekseniz küçük porsiyon seçebiliyorsunuz, böylece yanında bir de başlangıç yemeği deneme şansınız oluyor.

Ben bu sefer çıtır mantar denedim başlangıç olarak, yanındaki sarımsaklı mayonez pek lezizdi. Porsiyon iki kişinin paylaşması için uygun olabilir, bir kişi için fazlaydı. Lakin, kızartma olduğu için sanırım bana çok ağır geldi.

Trüflü bir makarna seçtim, çok güzeldi, kesinlikle tavsiye ediyorum.

Amaaaa yediklerim arasında en iyisi kesinlike tiramisu idi. Portakal ve mascarpone peyniriyle yapılmış tiramisu sanırım bugüne kadar yediğim en iyi tiramisu olabilir. Çok beğendim.


Yemekler ne kadar güzel olsa da fiyatlar her gün öğle yemeği yenebilecek seviyede değil. Ama keyifli bir günde, gününüzü daha da keyiflendirmek, kendinize bir hediye vermek, güzel yemekler yemek için değer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder