9 Aralık 2015 Çarşamba

Yeni Emojilerim Geldi Hanıııııım

Teee aylar önceydi, sizi avatarımla kısaca tanıştırmıştım. Sonra uzun uzun yazarım demiştim. Heh işte sonra oldu.

Tatatataaaaam işte benim avatarım:


Bu avatar zımbırtısı Bitmoji diye bir uygulamanın eseri. Telefonunuza yükledikten sonra saç rengi, göz rengi, ten rengi, boy, kilo gibi bir takım fiziksel bilgilerinizi seçerek kendi avatarınızı oluşturuyorsunuz. Giyim tarzınızı bile seçebiliyorsunuz.

Ondan sonra oluşturduğunuz avatarınızı ister orada burada profil fotosu yapın, ister emoji niyetine kullanın. Standart emojiler size yetmiyorsa, azıcık eğlenmek istiyorsanız tam size göre bir uygulama.

Üstelik emojiler de sık sık yenileniyor. Neredeyse her hafta güncellemesi var; yeni yıl, Star Wars falan gibi günün popüler konularına uygun konseptlere de uyum sağlıyor.

Teknolojiyi ne kadar sevsem de pek öyle yeni uygulamaların peşinde koşan biri değilimdir, bundan nasıl haberim oldu derseniz tabii ki de genel kültürümün %90'ını borçlu olduğum Hürriyet gazetesi pazar eki derim. Bir hafta sonu okudum ki, bir emoji uygulaması varmış da, emojileri kişiselleştiriyormuş da, kendi fotolarınızdan çeşit çeşit emojiler üretiyormuş, falan filan. Victoria Beckham falan onu kullanıyormuş.

"Benim Victoria'dan ne eksiğim var ayol" dedim, hemen girdim Google Play'e. Bitmoji'yi buldum. Buldum bulmasına da ya bu Bitmoji'nin şu foto yükleme özelliğini bulamadım ya da foto yüklenen o uygulama Bitmoji değildi. Bilemedim şimdi.

Eğer siz şu foto yüklemeli emoji şeysini bulursanız bana da haber verin bari.

2 yorum:

  1. Kısım bunu gizli tutcaktık, paylaşmıycaktık, en havalı avatar bizimkiler olacaktı! Oldu mu şimdi ama (buraya kendi noooooğğğ diye çığıran avatarımı koydum gibi düşün, kopyalanmıyo mesaj kutusuna).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir blogger olarak bildiklerimi paylaşma sorumlulugum vara benim. Hem noolursa olsun en havalı avatar hep seninki.

      Sil