28 Aralık 2015 Pazartesi

Seyahat Arkadaşları Önerileri

2016'dan istediğim bir sürü şey var. Bir tanesi de bol seyahat. Ben yalnız seyahate çıkmaktan hiç rahatsız olmadığım gibi yeri geldiğinde özellikle tercih bile edebilirim.

Benim için seyahat demek bol bol yürümek, müze gezmek, yemek, içmek demek. Yanımda bunlara uyum sağlayamayıp sürekli mızmızlanacak birilerinin olmasındansa kafama göre takılmayı tercih ederim.

Eğer seyahate arkadaşlarla çıkılıyorsa bence ideal sayı 3 kişi. Hem iki kişinin monotonluğunu kırar, hem karar almada verimlilik sağlar. 4 kişide ise karar vermeler zorlaşabilir (2-2 beraberlik durumları), grup için gruplaşmalar nedeniyle grup enerjisi düşebilir.

Seyahate çıkılacak kişi sayısında çok değerli fikirlerimi yumurtladıktan sonra şehirler / yol arkadaşları eşleştirmelere geçebilirim. Eşleştirmeler tamamen keyfim ve kahyasının kararıdır.

Amsterdam: Sevgilin mi olur, eşin mi olur, en yakın arkadaşın mı olur, kardeşin mi olur bilemiyorum ama Amsterdam'a çok iyi anlaştığın, kafanın çok iyi uyuştuğu, en önemlisi yanında sarhoş olmaktan utanmayacağın birileriyle git.

Roma: Yemeyi içmeyi seven biriyle gideceksin ki gelsin makarnalar gitsin pizzalar. Şarapları ve prosecco'ları da boynu bükük bırakmamak lazım.

Viyana: Annenle gidip, bol bol kafe gezip kahveleri pastaları hüpletebilirsin. Hofburg Sarayı'ndaki yemek takımları da ilgisini çekecektir sanıyorum.

Londra: Yalnız. Tek başına gidip parklarda yayılmak, pub'larda takılmak, müze gezmek, kitapçı dolaşmak çok eğlenceli olacaktır.

Barcelona: Amsterdam'a gittiğin ekiple iyi vakit geçirdiysen hiç vakit kaybetmeden aynı ekip toplanıp doğru Barcelona'ya. Yok ekipten memnun kalmadıysan önce yeni ekip oluştur.

Paris: Şöyle romantik, böyle romantik diye reklamı yapılıyor, bu yüzden yalnız gidersen her yerde mıç mıç çiftler görmekten böğ gelebilir. İyisi mi kız kardeşinle git, o parfümeri, bu butik dolaş. Kız kardeşin yoksa arkadaşın da olur. Yürüme konusunda mızmızlık yapmayacak bir arkadaş olsun ama. Kardeş mızmızlık yapmaz zaten.

Prag: Bira içmenin hakkını verecek biri olsun.

Dublin: Amsterdam ekibi olur. Olmazsa Barcelona ekibi de olur.

Brüksel: Mümkünse Fransızca bilsin, faydası olur. Olmadı yalnız da gidebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Bence viyana icin de kriterlerim uyuyor. Neden tercih edilmedim anlamadim. Ayrica Londra ve Bruksel icin de kendimi gelistirecegim. Imza:seyyahheveslisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen her şehir için kriterlere uyarsın canım benim

      Sil
  2. Londra'ya yanlız gidilmesin bence. Orası o kadar güzel ki, kafanın iyi uyuştuğu, eğlenceli biriyle bence çok güzel vakit geçirilir publarda.
    Parise romantik bir sevgiliyle gitmiyorsan bence de kız kardeş veya kız arkadaş gayet iyi olur. Sevgilin öküzse Paris'e onunla gitme zaten.
    Genel kanım, kafa deningi, yakın kız arkadaş veya kafadengi kardeş, kuzen vs ile her yere gidilir.

    YanıtlaSil