28 Nisan 2015 Salı

Otori Efsenesi 3

Ben bu Otori hikayelerini pek sevdim. Bir çırpıda üçüncü kitabı da okudum: Brillance of the Moon.


İlk kitap olan Across the Nightingale Floor'dan burada, ikinci kitap olan Grass for His Pillow'dan da şurada bahsetmiştim.

Üçlemelere karşı tavrımı daha önce net bir şekilde ortaya koymuştum. Öncelikle şunu söyliim bu seride yanıldığımı görmekten ziyadesiyle memnunum. Şahsi fikrim hikayenin derli toplu bir şekilde toparlandığı yönünde.

İkinci kitabın sonunda Kaede ve Takeo'yu aşktan gözleri kör olmuş, tüm Üç Ülke ahalisini karşılarına almış bir vaziyette bırakmıştık. Bugüne kadar hiç bahsetmedim bu Üç Ülke meselesinden ama kısaca özetlemek gerekirse hani bir sürü klanlar vardı ya, işte bunlar Orta, Batı ve Doğu olarak üçe ayrılmış bir kara parçasında kozlarını paylaşıyorlar. Bu kara parçasının tamamı da Üç Ülke (Three Countries) diye geçiyor.

Bakalım Takeo intikamını ve mirasını kötü amcalardan alabilecek mi, bu amacı için destek bulabilecek mi, Kaede ile mutlu olabilecekler mi? Peki Kaede ne yapacak, iktidarını kabul ettirebilecek mi, bunun için kimlerle hangi mücadelelere girmesi gerekecek, başarılı olabilecek mi?

Olaylar, olaylar, olaylar...

Eski düşmanlar nasıl dost oluyor, eski dostlar nasıl düşman oluyor, ittifaklar nasıl bozuluyor, yeni ittifaklar nasıl kuruluyor hepsi bir çırpıda okunuyor.

Amaaaa şunu söylemeden de geçmiiim, mitoloji, kurgu, masal bile olsa ezilen, yok sayılan, boyunduruk altına alınmaya çalışılan, itaat etmesi beklenen hep kadınlar, hep kadınlar. Şimdi yine zor tutuyorum kendimi kardaşlarımmmmm, yoldaşlarımmmmm, hemmmmmcinslerimmmmm diye boğazımı yırtasım geliyor.

Kaede ve Takeo'nun hikayesi ve mücadelesi burada son buluyor bulmasına ama hikayenin öncesi ve sonrasını anlatan iki kitap daha yazılmış demiştim. Şimdi onları okuyacağım, ancak ufak bir aradan sonra. Bir hafta buralarda olmayacağım, döndüğümde yine bir seyahat planı internet alemlerinin emrine amade olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder