2 Nisan 2015 Perşembe

Ooooh mamma mia!

Bana cenneti tarif et deseniz havası, suyu, manzarası, konforu falan bir çok koşul sıralarım ama bir numarada güzel yemekler olur. Yemeyi çok seviyorum. Hele ki hamur işi... Gelsin pizza, gitsin makarna.

Ben pizza makarnayı bu kadar seveyim, İstanbul'da da Eataly diye enfes bir yer açılmış olsun ve ben bu cennete bu kadaaaar zaman teşrif edemeyeyim. Olacak şey mi? Değil. Ama oldu işte.

Nihayet geçtiğimiz hafta Cuma bir oyun vesilesiyle Zorlu'ya gitme fırsatı doğunca fırsat bu fırsat diyip Eataley' i de şenlendirdik.

Efendim, olur a bu Eataly de ne menem bir şeydir ki diyen varsa kısa bir özet geçeyim: koccccaaamaaan bir gıda marketi ve restoranlar grubu. Et, balık, kızartma, pastane, pizza ve makarna gibi değişik restoranları içeren cennet. Tabii ki de İtalyan. Yine mi İtalyanız yine mi güzel? Evet. Oooh mamma mia!

Tabiii ki de biz pizza ve makarna restoranını tercih ettik. Bizimle birlikte Eataly'e gelen herkes de aynı şeyi yapmıştı ki diğer restoranlarda neredeyse in cin top oynarken pizza / makarna bölümünde sıra beklemek zorunda kaldık. Sıra derken kuyrukta beklemekten bahsetmiyorum, adımızı yazdırıp market bölümünü gezmek üzere araziye çıktık. 10 dakika kadar sonra da bize verilen kumanda görünümlü zımbırtının kıpraşmasıyla sıramızın geldiği haberini aldık.

Pek ünlü mozerlla peyniri ile başladık, buffalo olanla. Kendi üretimleriymiş. Her dem taze, her dem lezizmiş. Sunum güzeldi. Lakin bu mozarella bana pek hitap etmiyor. Tuzsuz geliyor, tadı eksik geliyor. Eşek hoşaftan ne anlar mı dediniz? Hıh. Benim damak zevkim öyle işte.


Sonrasında ise pizzayla devam ettik. Pizzalar güzeldi ama. Kenarları kalın, ortası ince, odun ateşinde pişmiş. Mmmmmm... Ben iki mantarlı, dört peynirli bir pizza seçtim, beyim ise tam buğday ununa, sebzeli pizza aldı. Bu işte bir terslik var dediğinizi duyar gibiyim, kesinlikle katılıyorum.


Pizzalar oldukça büyük, bir kişiye fazla bile geliyor. Bizim gibi farklı damak zevkleriniz yoksa, bir çeşit pizzada anlaşabiliyorsanız paylaşmak en akıllıcası.

Rahat, leziz, güzel bir yer Eataly. İki kişi bir başlangıç, bir pizza ve birer kadeh şarapla makul bir fiyata güzel bir İtalyan yemeği ziyafeti çekebilirsiniz.

Buon appetito!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder