5 Nisan 2015 Pazar

Bade Chocolatier

Taksicilerin deyimiyle ben karşının taksisiyim. Avrupa yakasının. Kanımda bir Avrupalılık var, ondan olsa gerek.

1996 yılında geldiğim İstanbul'da okulum ve işimin de yeri dolayısıyla 2010 yılına kadar Avrupa yakasında ikamet ettim. Taksim, Beşiktaş, Şişli, Mecidiyeköy avucumun içi gibi bilirim. İddia ediyorum ki İstiklal Caddesi'nde basmadığım taş yoktur.

Gel gör ki 2010 yılında, çeşitli şartların olgunlaşmasıyla Anadolu yakasına transfer oldum. Hem de Anadolu'nun böğrü denilebilecek, Kocaeli il sınırına yakın bir bölgeye.

Artık daha çok vaktimi Kadıköy ve civarında geçirmeye başladım ki bundan ziyadesiyle memnunum. Bahariye'den yukarı doğru vurup, Moda'ya uzanmak, oradan iskeleye doğru inerken çeşit çeşit insan, değişik değişik dükkanlar görmek bile insanın içini açıyor.

Özellikle Moda civarına bayılıyorum. O kadar güzel kafeler var ki, Moda Caddesi'nde yürürken bende oluşan hissiyat bu kafelerin hepsine girip bir şeyler yeme içme isteği oluyor. Elbette hepsini aynı gün test etmek mümkün olmuyor ama elimden geldiğince çaba gösteriyorum. Daha önce İstisna Tatlar ' dan bahsetmiştim. Bugün ise en az onun kadar tehlikeli bir yerden bahsedeceğim: Bade Chocolatier.

Adından da anlaşılacağı gibi bir çikolata dükkanı, ufacık, minicik bir lezzet bombası diyebiliriz kendisine. Aşağıdaki fotoda tezgahtaki çeşitlerin fotoğrafını görebilirsiniz, sol alt köşedeki boşluk bizim eserimiz:


Leziz çikolata ayrı ama bu dükkanı özel yapan içeri girdiğiniz anda hissedilen zerafet, sunumlardaki şıklık ve incelik. Şu kahve sunumundan ne demek istediğimi anlayacaksınız:


Biz kahvelerimizin yanında aldığımız çikolataların yanı sıra biraz da paket yaptırdık. Paketin sunumu ayrı güzel, aşağıdaki fotoda sol alt köşede gördüğünüz kutunun içinde ise instagram takipçilerine özel sunulan hediyemiz yer alıyordu.

Gerçekten çok çeşitli lezzetlerin yer aldığı seçenekler içinde benim favorilerim çikolatalı kurutulmuş portakal dilimleri ve kakaolu türüf oldu.


Bahariye Caddesi'nden Moda istikametinde tramvay yolunu takip ettiğinizde Moda İlkokulu'nun karşısında bulacaksınız Bade Chocolatier'i. Bulduğunuzda bana müteşekkir olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder