18 Mart 2015 Çarşamba

Tatlı Cenneti

Bu yazıyı yazıp yazmama konusunda oldukça kararsız kaldım doğruyu söylemek gerekirse. Hep böyle sevdiğim beğendiğim yerleri yazıyorum, anlatıyorum. Sonra gitmek istediğimde yer bulamıyorum. Duysan, milyonlarca takipçisi olan, sosyal medya fenomeni, işte benim Zeki Müren!

Olsun yaaa, böyle etkili bir insanmışım gibi düşünmek hoşuma gidiyor. Neyse, yazsam mı yazmasam mı diye düşündüm, düşündüm, dedim ki kendi kendime "yazmalısın, güzellikleri paylaşmalısın, bu senin bir blogcu olarak sorumluluğun".

İşte bu sorumluluk bilinciyle sizleri İstisna Tatlar ile tanıştırmak isterim, müşerref olacaksınız. Minicik bir tatlı ve kahve dükkanı. Gerçekten minicik, içeride en fazla iki üç kişinin sığabileceği küçük 3-4 masa, kapının önünde de genelde iki kişinin oturabileceği, zorlayarak üç kişinin sıkışabileceği minnacık 7-8 masa. Masa değil masacık, amma alttan ısıtmalı, hiç üşümüyorsunuz dışarıda otursanız bile.

Ne zaman gitsem dolu, hep dolu. İki kere yer bulamadan dönmüşlüğüm vardır, ki birinde belki bir masa boşalır diye uzuuuun uzun bekledim de. Artık üçüncü gidişimde "ne olursa olsun oturacağım, burada tatlı yemek istiyorum ben!" diye kararlı bir tavır sergileyince başarılı oldum.

Menüye gelirsek, yaklaşık 7-8 çeşit tatlı mevcut, bir de işte çay-kahve. Benim bugüne kadar denediklerim tiramisu, nutellalı brownie (nutellalı diyorum!), oreolu cheesecake vee ballı bişeyli kek.

Bunların arasında favorim nutella kontenjanından brownie ve tiramisu oldu. Brownie'nin porsiyonu gözünüze küçük gelebilir, aman yanılmayın. Gayet yoğun tadıyla yetiyor da atıyor bile. Tiramisu ise kesinlikle denenmeli.

Sırada tadım bekleyen balkabaklı-ıspanaklı kek ile mozaik pasta var. İnşallah yaza kadar bunları da hüpletmeyi düşünüyorum. Sonunu düşünen kahraman olamaz!

Peki nerede bu İstisna Tatlar diye soracak olursanız ellerim klavyede geri gide gide adresi vereyim: Moda'da. Daha spesifik olmak gerekirse, Kadıköy'den Moda istikametine giden Moda Caddesi üzerinde sağda kalıyor. Arayın bulun işte, hem gezmiş olursunuz, oralarda çok güzel dükkanlar var.

Afiyet olsun!

istisna tatların masa süsleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder