28 Ocak 2015 Çarşamba

Paris metrosu benden sorulur

Plan, porogram, hazırlık benim işim. Sürprizlerden hoşlanmam, akışına bırakamam. Pazara dahi gideceksem illa hazırlık, hep hazırlık.

Herkese uymaz, bana da tersi uymaz. O yüzden herkes nasıl biliyorsa öyle yapsın ama ben hazırlık yaparım arkadaşım.

Kısmet olursa iki vakte kadar bir Paris seyahatine çıkcaz inşallah. Bende bir yoğun çalışma temposu sormayın gitsin: öyle otel ve uçak biletiyle kalmıyor; onlar aylar öncesinden hazır zaten de şimdi ince ayarları çalışıyorum.

Hangi müzeler gezilecek, hangi kiliseler ziyaret edilecek, hangi restoranda yemek, nerede fondü, nerede krep, nerede ekler pasta yenecek, parfüm ve kozmetik için hangi dükkanlara girilecek, hangi metro/otobüs/tramvay hatları kullanılacak...

Müze planlarının çıktıları, restoran/kafelerin adresleri alındı; toplu ulaşım uygulamaları ve offline modda çalışan haritalar telefona indirildi.

İddia ediyorum: al beni koy Paris'in merkezine, ver elime adresi, labirentteki farenin peyniri bulduğu gibi şıp diye adresi bulamazsam ne olayım. Olaya o kadar hakimim.

Kanıt mı istiyorsunuz, buyrun size kanıt:

Araştırmalarım sırasında bir çok forum, blog okudum. En faydalı bulduğum site http://www.pariste.net/ oldu. Şiddetle tavsiye ediyorum, Paris'te yaşayan sevgili Ahmet Ore gerçekten çok bilgilendirici, keyifli, kapsamlı bir rehber hazırlamış. Kendisine buradan teşekkürlerimi iletmek isterim.

Ben de titizlikle hazırlanmış bu siteden ziyadesiyle faydalandım. Ulaşım kısmı için de bir harita koymuş. Buraya tıklayarak yazının sonundaki haritayı görebilirsiniz. Yazı güncel, 7 Nisan 2014 tarihli; harita da muhtemelen o tarihteki ulaşım ağını yansıtıyordur.

Ancak Fransız dostlarımız, bizim gibi büyük düşünemiyorlar herhal. Sene olmuş 2015, hala kanaldı, havaalanıydı gibi devasa projeler yerine şehir içine metro, tramvay yapalım gibi önemsiz işlerle uğraşıyor olsalar gerek ki metro haritası bugün biraz değişmiş. Aşağıya Paris'in İETT'si RATP sitesinden bugün aldığım harita görselini koyuyorum.

Bakalım Nisan 2014 tarihli pariste.net sitesindeki haritada olmayan eksik hattı bulabilecek misiniz? Ben buldum!

Hahaytttt, Parizyen oldum ben!

8 yorum:

  1. Ajan gibisin valla:) imza:turist omer

    YanıtlaSil
  2. Merhaba site adaşım:) Ben Kenan miroğlu:) Parlakfikirler yazınca ikinci sayfada çıkan sitenin yazarı... Sıkı takipçinim yakında Google'da yanına komşu olacağım ilk sayfada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyi yazmaları. Ilk sayfanın ilk sıraları nasip olur inşallah 😊

      Sil
    2. Iyi yazmaları. Ilk sayfanın ilk sıraları nasip olur inşallah 😊

      Sil
    3. Bakalım, ilk sayfaya gelirsem söz sizin sitenin reklamını yapıcam:))

      Sil
  3. Çok çok çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim tekrar bu kadar faydali bilgiler verdiğiniz icin

      Sil