11 Ocak 2015 Pazar

Kolay Elma Tatlısı

Canın tatlı çekti, ama kalorileri de düşünüyorsun. Ya da misafir gelecek, tatlı yapayım dedin ama fazla zamanın da yok. Ne yapsam, ne yapsam diye karar kara düşünerek internete girdin, Google'a "hafif tatlı", "kalorisi az tatlı" "kolay tatlı" yazdın.

Eğer şanslıysan, tabii ki ben de şanslıysam hop diye bu siteye düşüverdin.

Hoşgeldin!

Bugün sizlere çok kolay, hafif bir o kadar lezzetli elma tatlısını yazacağım. Tarifin kaynağı Gönül Candaş'ın Bereketli Olsun kitabı.

Bu arada belirtmek isterim ki bu kitap, mutfakta fantastik şeyler peşinde koşmayan, zaten mutfak için de pek fazla becerisi, tecrübesi, zamanı olmayan, basit ama lezzetli yemekler pişirmek isteyen herkesin başucu kitabı olmalı.

Tarifi Bereketli Olsun'dan aldım ama elbette bazı ufak değişiklikler yaptım. Kaç tane elma istiyorsanız o kadar elmanın kabuklarını soyup dikkatlice içini oyuyoruz. Dikkat edin elmalar delinmesin. Daha sonra elmaları derin bir tencereye koyup yarım bardak su ekleyip ateşin üstüne alıyoruz. Orijinal tarifte bu kaynatma işleminde 8 elma için 3/4 bardak şeker de kullanılıyordu ama ben eklemedim.

Elmalar yumuşadıktan sonra ister servis etmek istediğiniz kaselere isterseniz de geniş bir tabağa alıyoruz. İçlerine orijinal tarifte dövülmüş fındık ve tarçın karışımı konması öneriliyordu. Ben ceviz, tarçın, kuru üzüm ve kuru incir karışımı koydum. Artık siz fındık, ceviz, badem, dilediğiniz kuru yemişler canınız ne çekerse, elinizin altında ne varsa onu kullanabilirsiniz.

Ayrı bir tencerede yarım litre süt, bir yumurta, bir kaşık nişasta ve dilediğiniz kadar şekerle bir muhallebi hazırlıyorsunuz. Orijinal tarifte şeker ölçüsü 3/4 bardak olsa da ben elmaların içine kuru incir ve üzüm koyduğum için şekeri daha az kullandım. İşte damak zevkinize göre siz ne kadar kullanacağınıza karar verirsiniz.

İçleri doldurulmuş elmaların üstüne bu muhallebiyi döküyorsunuz. Ve tatlınız hazır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder