26 Ocak 2015 Pazartesi

Adana Ocakbaşı - Pangaltı

2 haftadır ofiste tabiri caizse boza pişiriyorum. Çok yoğun, çok yorucu, çok stresli bi işler var başımda. Hayırlısıyla bitse de azıcık rahatlasam diye dört gözle bekler durumdayım.

Geçtiğimiz hafta sonundan önceki hafta sonu (yani dıdısının dıdısında) arkadaşlarla niyetlendik, şöyle çıkalım, yiyelim içelim diye. Olmadı, kısmet değilmiş, bir hafta sonraya ertelendi. Yani geçtiğimiz cumaya.

Bizim arkadaşlar sağ olsunlar yemesini içmesini severler, iyisinin de yerini bilirler. Özellikle et konusunda bir Vedat Milor olmasalar da fena sayılmazlar. Dedi ki biri "Pangaltı'ndaki Adana Ocakbaşı'na yer ayırttım."

Doğruya doğru, benim etle pek aram yoktur. Allah yokluğunu aratmasın da aylarca yemesem aramam. Bir makarna, bir pide, bir pizza ve hatta sushi öyle değildir ama, bayıla bayıla yer, yana yakıla ararım.

Neyse bu damak zevkimden ötürü öyle et restoranları, ocakbaşılar kültürüm de yoktur. Hele hiç rakı içmediğim de göz önüne alınırsa pek şaşırtıcı diil. Burasını da duymuştum ama işte gitmek kısmet olmamıştı.

Geçen Cuma akşamı şenlendirdik efendim mekanı.

Masalar küçücük, biz 5 kişiydik. 2 arkadaşımız daha gelecekti lakin program uymadığı için katılamadılar. Ama zaten onlar da gelebilseydi muhtemelen masaları ayırıp yarım saatte bir yer değiştirmeyle hasret gidermeye çalışacaktık. Gördüğüm kadarıyla 7 kişinin bir arada oturabileceği bir masa yoktu.

Neyse, mekan sıkışık, masalar küçük ama siz bu teknik detaylara takılmayın. Lezzetler missss. Etle pek aram olmamasına rağmen yediğim her bi şeyi beğendim valla. Ciğer yemedim ama yiyenler ona da bayıldı. Fiyatlar ise bu kadar tıka basa yiyip içmeye fazla değildi.

Tabii ki de o tıklım tıklım mekanda şarap içen tek kıro bendim

Bu arada stres atma dozunu biraz kaçırıp kahkahalarım, hıçkırmalarım, aniden düşen çenem ve daha ani bastıran Fransızca pratik etme isteğim nedeniyle Cuma akşamı Adana Ocakbaşı'nda rahatsızlık verdiğim herkesten özür dilerim. İdare ediverin dostlar, zor günler geçirdim, sinirleri boşlatmam gerekiyordu.

2 yorum:

  1. Üst kattaki kutu gibi alanda 2 masa birleştirilebiliyor. Orada 10 kişi bile oturabilir. Tabii biraz sıkışarak. Ayrıca, bi kere benim beyim bi Vedat Milör kıvamında kesinlikle. Kankamın da heybetli görüntüsü zaten etle arasının nasıll iyi olduğunun kanıtı. Son olarak, elimizde çeşitli kayıtlar söz konusu. Bilemiyorum...

    YanıtlaSil
  2. hık-hangi-hık-kayıtlar-hık-dan-hık-bahsediyor-hık-sun :)

    YanıtlaSil