7 Ocak 2015 Çarşamba

İstanbul hava durumu

Yurdumuz, Sibirya'dan gelen yüksek basınç nedeniyle soğuk hava dalgasının etkisi altına girmiş bulunmaktadır sayın seyircilerimiz. 0 derecenin altında seyreden hava koşulları nedeniyle şiddetli buzlanma hayat koşullarını olumsuz etkilemekte, maddi hasarlı...

Son günlerde durumum bu, hava durumu spikerinden hallice. Beni olumsuz hava koşulları kadar heyecanlandıran pek az şey var.

Allahım benden nasıl bir psikopat, sapık yarattın da ben böyle felaketsever oldum acaba. Distopya hastası, kötü hava koşulu takipçisi, işte benim Zeki Müren.

İstanbul son bir kaç yılın en karlı kışını yaşıyor. Ben bir 2003'ü hatırlarım, 2004 müydü yoksa, bak şimdi emin olamadım. Neyse işte o sene, benim ofis Maslak'ta o zamanlar, o Maslak'taki koooccccccaaa Büyükdere Caddesi bildiğin köy yoluna dönmüş, bir araba işleyemez olmuştu. İstanbul'da hatırladığım son büyük kış oydu işte. Hey gidi günler...

Benim çocukluğum şirin Karadeniz'in o kadar da şirin olmayan bir kasabasında geçti. O yüzden kara kışa ziyadesiyle alışkınımdır. Okula gidebilmek için dize kadar karların içinde bata çıka yürüdüğüm zamanlar olmuştu. Ne çektim okuycam diye be!

Sadece okula gitmek için çektiğim sefaletle kalsa yine iyi. Kar yüzünden çaaat diye kolumun kırıldığı bile vardır.

Bak o kolumun kırıldığı zaman en çok da acildeki hemşirenin kardan adamlı kazağımı kesmesine üzülmüştüm. Yoksa kırık kolun nesi kötü, herkes bir an önce iyileşmen için çevrende pervane, padişahlar gibi yaşıyorsun. Hele solaksan ve sol kolunu kırdıysan ödev bile yapmıyorsun. Ama kazak öyle mi, kesildi gitti, yazık. Hem de ananem örmüştü o kazağı.


Peki ben niye hala bu karı bu kadar seviyorum? Bilmiyorum. Değişik olduğu için belki. Yani her gün kar yok, senede 1-2 gün ya oluyor ya olmuyor ya ondan değişik geliyor herhalde. Başka bir açıklama bulamadım ben. Daha önce de ilettiğim çağrımı yinelemek istiyorum: psikologlar görev başına, buyrun beni inceleyin, çocukluğuma mı ineceksiniz, hipnotize mi edeceksiniz size bırakıyorum ama bazı konularda açıklama bekliyorum!

Kırık kol, soğuk, yolda kalmalar falan bir yana da eğer evdeysen, evin sıcaksa, elinin altında bir bardak limonlu çay varsa, bir de pencerenin önündeysen kar güzel şey aslında.

daha iyi bir görsel bulamadım, şu anda pencereden gördüğüm manzarayla idare edin

2 yorum:

  1. Pencereden pek gorunmuyor ama ben oraya bir yerlere kari,pencerenin yanina bir yerlere de limonlu cayi koydum��(herseyi yazardan bekelememek lazim) simdi birkac talihsizlik gecirip hala kari nasil sevebilirim, manyak miyim ben gibi supheler duymana sasiriyorum ben. Kar guzel bir doga olayidir. Onu sevdigin icin kendini suclu ve hatta asla yalniz hissetme. Senin gibi milyonlar var bu dunyad:) imza: psikolojik analizci

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç talihsizlik sonrası karı seviyorum manyak miyim diye düşünmek buzdaginin görünen yüzü. Derinlerde psikologlara çok malzeme var.

      Sil