14 Ocak 2015 Çarşamba

Bir maruzatım var

"Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben halime
Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime"

desem sakın inanmayın.

Şikayet etmekten hiç çekinmem. Rahatsız olduğum ne varsa içimde kalıp beni yiyeceğine çıksın dışarı seni yesin der çatır çatır söylerim.

Eğer doğru muhataba dile getiriliyorsa "şikayet" medeni bir iletişim yöntemidir. Özünde rahatsız olduğun bir şeyi düzeltilmesi için dile getirmektir. Pasif eylem içerir.

Rahatsız olmak senin problemindir ama birisinin senin rahatsız olduğunu bile bile aynı şeyi yapmaya devam etmesi onu "poroblemli" yapar. Rahat rahat "sorun bende değil sende" der işin içinden çıkarsın. Psikolojik rahatlama sağlar.

Kendini açıklıkla ifade ettiğin için samimi bir geri bildirim içerir. Açık iletişimi destekler. Psikosomatik rahatsızlıklardan korur. Ömrü uzatır.

Faydaları saymakla bitmez yani.

Elbette, üslup, tarz meselelerine girmiyorum, hepimiz medeni insanlarız neticede.

Bu kadar girizgahtan sonra şikayetime başlayabilirim sanırım. Tamam muhatabı sizler değilsiniz, o nedenle içimi dökcem diyeyim: Hayattan şikayetçiyim kardeşim. Beni çok yoruyor.

Hiç bitmeyen bir yapacaklar listesi hem kafamda, hem telefonumda, hem defterimde. Halletmem gereken bir sürü iş var, bense ev işleriyle harcanıyorum.

Bak buradan söylüyorum: benim ev işleri yapmam kaynakların verimsiz kullanımından başka bir şey değil.

Seyahat planı yapmak, blog yazmak, merak ettiğim konuları araştırmak, bulmaca çözmek, kitap okumak, spora gitmek, televizyon seyretmek gibi birrrrrr sürrrrüüüü kendi ruh sağlığıma iyi gelecek, dolayısıyla çevremdekilerin ruhsal ve bedensel bütünlüğünü sağlamaya yardımcı aktivite dururken ben ömrümü mutfakta, çamaşı makinesi başında tüketiyorum. Yetişin dostlar!

Kendime ait bir oda istiyorum! Selam olsun sana Virgina Bacım.

Yanlış anlaşılmalara karşı zaruri not: Bu yazı kesinliklen beyime bir sitem, şikayet, iğneleme falan değildir. Ben kendisinden razıyım Allah da razı olsun. Benim derdim hayatla. Yok yav, basbaya tembelim ben işte, ev işinden hiç hoşlanmıyorum.

Oh be itiraf ettim, rahatladım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder