19 Ocak 2015 Pazartesi

Tebrikler kabul edilir

2. dalyayı yaptım hayırlı uğurlu olsun.

Tammmmm 200 yazı yazmışım.

Kah okuduğum kitabı yazıyorum, kah yemek tarifi, kah gittiğim sergi, gördüğüm oyun gibi kültür mantarı tadında takılıyor, kah beyimle olan maceralarımla şenlendiriyorum sanal ortamı. Tepemin tasını attıranlara en samimi hislerimi yazmışlığım da vardır, çaresizce dert de yanmışımdır. Daha neler, neler...

Her telden çalıyorum yani...

Zaten en çok öneri/eleştiriyi de bundan alıyorum. Diyorlar ki "blog'unun bir teması olsun, sadece bir konu hakkında yaz" Valla güzel öneri, sadece arkadaşlarım değil işin bilir kişileri de aynı şeyi söylüyor.

Yaz bak Google'a "iyi bir blog için ne lazım" diye, kural 1: kendinize bir konu belirleyin ve bu konu hakkında yazın.

Yaaa tamam ben her ne kadar inatçı, dediğim dedik bir insan falan olsam da mantıklı bir tarafım da vardır yani. Birrrr sürü insanın "böyle yap" dediği öneriyi de en azından bir durup düşünürüm. Bu konuyu da düşündüm düşünmesine de şöyle ufak bir engel var: benim, hakkında bırak 200'ü 20 yazı dahi yazabileceğim bir uzmanlık alanım yok.

Bir de şöyle bir şey var, daha önceden neden yazdığımı anlatmıştım. Özetlemek gerekirse, "bir şey yapmak" için yazıyorum. Hayatım sadece işten ibaret olmasın, sepet gibi işe git - gel, saksı gibi günleri tüketeyim istemiyorum. Kendim için bir şeyler yapmış olayım diye yazıyorum. Bir blog'da görmüştüm, keşke hangisi olduğunu hatırlasam da doğru düzgün referans verebilsem. Bence çok güzel bir sebep: "sesimi duyman için değil, bağırmak için" yazıyorum.

Sesimi de duysanız fena olmaz ama...

Peki kimler duysun istiyorum sesimi? Öncelikle kendisiyle sonra başka her şeyle dalga geçebilen, eğlenmeyi bilen, bir sürü değişik şey denemekten hoşlanan, başarısız olmaktan korkmayan, algıları açık, hayata ve çevresine karşı iştahlı ve meraklı, değer veren, değer katan, değer yaratan ve samimi herkes duysun beni istiyorum.

Evet uzmanlık taslayabilecek kadar iyi bildiğim, yaptığım bir hobim yok, rafine zevklerim yok, hiç bir şey bilmiyorum ve çok şey biliyorum. Böyle yazıyorum, böyle yazmaya devam edeceğim.

Nice dalyalara!

görselin başlıkla ilgisi yok, bu hafta sonu ormanda çektim, boşa gitmesin dedim

4 yorum:

  1. Herkesin dedigi yaparsan herkes gibi olirsun. Boyle her telden calman guzel bence. Nice 200 lere...:) imza:desindesfunclub

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insanin bir tane böyle kardeşi olacak işte #kardessart

      Sil
  2. bende ayrı tellerden çalarak yazıyorum, o an ruh halim neyse o. kendim için, kendimi dinlemek ve rahatlamak için. bence o yüzden iyi böyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evettt 😊 ayrıca yazılarını beğenerek okuyorum 👍

      Sil