23 Mart 2014 Pazar

Yassah hemşerim

Yine kendimle ilgili bir itirafta bulunacağım, bu blog'u okuyanlar çok şanslı valla, yıllardır günyüzüne çıkmamış sırları ilk ağızdan öğreniyorlar.

Efendim, yıllaaaaar yıllaaaar önce BBC'ye röportaj vermişliğim vardır benim.

Heeee böyle de önemli bir insanım yani, yorum falan yazarken dikkat edin.

Olaylar şöyle vuku bulmuştu. Ben çömez bir üniversite öğrencisiyim, sene 1996 ya da 1997 olsa gerek. Üniversitelerde başörtüsü konusunun en civcivli zamanları. Eylemler, gösteriler, ikna odaları.

Bizim okulda durum ise oldukça rahat. Kampüste sayıları az da olsa başı örtülü arkadaşlarımızla beraber derslere giriyoruz, kantinlerde oturuyoruz, meşhur çimenlerimize yayılıyoruz. Kimse kimseye neden başını bağladın diye de sormuyor, şortun çok kısaymış da demiyor.

Derken, bir gün bir arkadaşım geldi, "böyle böyle durumlar nedeniyle BBC haber hazırlıyormuş, çeşitli üniversite öğrencileri ile röportajlar yapıyorlar, katılıp bu konuda görüşlerini belirtecek öğrencilere ihtiyaç var, gelir misin?"

Allaaaaaaah, gelmem mi, madem anlı şanlı BBC benim görüşlerime ihtiyaç duymuş, görev beni bekler. Bu arada aklıma çeşitli sorular gelmedi değil, "BBC seni nereden buldu, izinleri var mıymış" falan gibi sıkıcı, teknik detaylar. Aman, dedim, ne olursa olsun, alt tarafı görüş beyan edecez.

Buluşma saatinde gittim kantine, bir kaç öğrenci daha var. Bir muhabir kız var, sorular soruyor, cevap veriyoruz. Röportaj dediysem grup röportajı yani.

Neyse o zamanlar da pek severmişim büyük büyük laflar etmeyi, "demokrasilerde potansiyel suçlular yoktur, bu yüzden demokrasi risk almaktır, baş örtüsünü siyasi simge olarak kullanmak niyetinde olanlar yüzünden masum bir kişinin bile inancını yaşama hakkı engelleniyorsa demokrasinin varlığı şüphelidir"

Bende bir meşhur olma isteği hep var, hiç saklamam da, 17-18 yıllık mevzu neden düştü aklıma? Hayırlar olsun, demokrasinin namusu temizlendi, şüpheler kalktı, olmadığı kanıtlandı zira.

Tarihe not düşülsün diye yazıyorum bunu, 21 Mart 2014'te Türkiye'de Twitter kapatıldı.

Yeni Türkiye yolunda emin bir adım atıldı; Çin, Kuzay Kore, Suudi Arabistan'la falan aynı lige çıktık. Yeni Türkiye yolunda Recep Tayyip Erdoğan'a güveniyorum, elinden geleni ardına koymayacak belli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder