5 Mart 2014 Çarşamba

Feng-shui kiiiim biz kim

Haftasonu evde miskinlik yapıyoruz. Beyim maç seyrediyor, ben de dekorasyon dergisi karıştırıyorum.

Öyle dekorasyondan falan anladığım yok. "Aman değişiklik olsun, havamız değişsin" diye eşyaların yerini de değiştirmem. Mesela bu evimden önceki evimde 4 sene oturdum. Buraya taşınırken de eski evde 4 sene önce hangi eşyayı nereye koyduysam aynı yerden aldım.

Ama var benim tam zıddım insanlar, biliyorum. Birini de çok yakından tanıyorum. Hatta inanmazsanız bile ama o biri de kardeşimdir.

Bir aralar neredeyse her haftasonu evin şeklini değiştirirdi. Sonuçta iki koltuk, bir masa, bir televizyon. Ne kadar değişiklik olabilir ki demeyin. Bu 4 eşyadan yüzlerce kombinasyon üretme kapasitesine sahip kendisi.

Neyse, konumuza dönelim. Ben bu dekorasyon dergilerini pratik fikir önerileri yüzünden seviyorum. Hatta blogun adına yaraşır tek yazıyı da bu sayede yazabilmiştim. Merak eden varsa buraya bir tık.

Ben dergiyi karıştırırken karşıma feng-shui konulu bir yazı çıkmasın mı. Vay efendim, salon güneybatıya bakıyorsa şöyle döşenmeliymiş, oturma odası doğuya bakıyorsa eşyalar böyle yerleştirilmeliymiş, yatak odası doğuya bakıyorsa şu şekil dekore edilmeliymiş falan.

Hemen aldım elime pusulayı. (evet bizim evde bir pusula var, ev o kadar büyük ki yönümüzü ancak böyle bulabiliyoruz) Başladım ölçmeye. Sonuç: evi tamamen yanlış döşemişiz. Televizyonun olması gereken yerde koltuk, koltuğun olması gereken yerde yemek masası, masanın olması gereken yerde çiçek... Hele ki akvaryum, Çin parası, ingot (ne olduğu konusunda en ufak bir fikrim yok), şans bambusu, su ile ilgili resimler, metal aksesuarlar, beyaz mobilyalar gibi temel feng-shui dekorasyon öğelerinden tamamen yoksunuz.

Döndüm beyime "Beycağzım, biz bu evi tamamen yanlış dekore etmişiz; salonun konumuna göre camın önüne şunları şunları koymamız lazım, bu kadar eşya oraya nasıl sığar? Asla mutlu olamıycaz, bari şunları pencere önüne taşıyalım." dedim. Maçtan gözünü ayırmadan "Boşver yaaa, bu feng-shui'yi icat eden adamın evinde kesin duvar yerine pencere vardır, istediği eşyayı istediği yere koyuyordur, bize gelmez bunlar." dedi.

Zaten ben de üşendim, tamam dedim geçtim.

İşte böyle. Buna rağmen evimizin şans, bereket, başarı, mutlulukla dolup taşması tam bir mucize.


3 yorum:

  1. Kizim kimileri dogustan felsefeli oluyor allahin bir lutfu iste naparsin...allah da beni feng-shui felsefesiyle bezemis ondan o dort esyayi fir donduruyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek bir cevabım var: puhahahahahaha. Bu arada 100. yorumu yazmak da sana kısmetmis Tebrikler. Bedava bir yazı konusu belirleme hakkı kazandıniz. Hediyenizi 2 hafta içinde kullanabilirsiniz.

      Sil
    2. Himmm sadece bir konu mu belirleyebiliyorum? Cok heycanli biraz dusuneyim, onemli bir sorumluluk bu! Donecegim sana:)

      Sil