9 Şubat 2014 Pazar

Oryantiringe devam

İlk oryantiring maceramızdan burada bahsetmiştim, hatta bir de utanmayıp bir oryantiring rehberi bile hazırlamıştım sizler için.

Sonra araya çeşitli engeller girdi, bir daha fırsat bulamadık bir türlü. Nihayet bugün ikinci oryantiring maceramızı idrak edebildik.

Bu seferki parkur Belgrad Ormanı Geyik Çiftliği mevkisindeydi. Daha önceki Kömürcü Bendi parkuru kesinlikle daha maceralıydı çünkü parkurun tamamı ormanın içindeydi, bu seferki ise bir mesire alanının çevresine serpiştirilmiş hedeflerden oluşuyordu. Bu nedenle parkur daha kolay ama daha heyecansızdı.

Tabii ki bu durum bizim yine yolumuzu - yönümüzü kaybetmemize engel olamadı.

Bir de biz yine hedeften şaşıp "ay ne güzel manzara, hiiii çiçeğe bak, bu otu gördün mü" moduna girdiğimiz için süre uçtu gitti. Hatta bu seferki performansımız ilkinden bile kötüydü. Parkuru 1 saat 25 dakikada tamamlayabildik. İlk seferki tecrübemizde 5 hedef vardı ve parkurun kuş uçuşu uzunluğa 1 km civarındaydı. Bu seferkinde ise 7 hedef vardı ve parkur uzunluğu 2,3 km idi. Bizim toplam kat ettiğimiz mesafe ise 5,5 km civarında idi. Parkur ilk sefere göre daha uzundu ama bizim performansımız da kesinlikle daha kötüydü.

Ama lütfen aşağıdaki manzaraya bir bakın ve oyalanmakta haksız mıyız siz karar verin.


Yine çok güzel çiçek ve bitkiler vardı yolumuzun üzerinde. Mesela aşağıda resmini gördüğünüz bitkiyle karşılaştım. Bu otumsu dikenimsi bitkiyi küçüklüğümden hatırlıyorum. Benim ilkokula gittiğim yerde ormanda bulunurdu, ve bunları öğretmenlerimize verirdik, onlar da yakasına takardı. O yüzden ben bunlara öğretmen çiçeği diyorum, gerçek adını bilip de paylaşacak olan olursa çok memnun olurum.


Lojistik konulara gelecek olursak geçen seferden hazırlıklıydım bu sefer. Sabah erkenden kalktım, çayı demledim termosa doldurdum, sandviçlerimizi, meyvelerimizi hazırladım. Mebzul miktarda su stokumu da alıp evden öyle çıktım. Dolayısıyla bitişte de sefil olmadık.

Beyimse bütün bu çabama teşekkür edeceği yerde "bu sandviçin içine azıcık domates biber de koysaydın" diyerek büyük bir cesaret örneği sergiledi, duymazdan geldim.

Çıkışta da yolumuzun üzerindeki Atatürk Arboretum'una uğradık. Bilmeyenler için arboretum ağaç parkı demek. Burası Belgrad Ormanı giriş yolu üzerinde, büyük bir arazi. Gerçekten çok çeşitli ağaçlar var, ancak mevsim kış olduğu için ağaçlar çoğunlukla kuru dallardan ibaretti, baharda tekrar gelmek üzere hızlı bir tur atmakla yetindik.

Doğayla haşır neşir geçen bu güzel günün sonunda adım sayım ise 21:54 itibarı ile 14.720. (adım sayısı konusunda bilgi almak isteyenler buraya bir tık) Hem ziyaret hem ticaret :)))

4 yorum:

  1. Eee baslik yeter icerige gerek yok mu diyorsun yani? Imza: merakli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. azıcık heyecan yaratmak istedim :) teknik bir problem olmuş, yazmaya başlar başlamaz bir de yayınlamışım, buyur bitirdim

      Sil
    2. Evet heycanli oldu. Kac kez girdim ciktim siteye acaba yazi geldi mi diye..ayrica bildigin piknik bu senin anlattigin. Sandvic cay falan orman morman cicek bocek bir de senin hedef medef dedigin oyunlarin gunumuz versiyonu iste. Ama adi ne olursa olsun haftasonu icin iyi bir aktivite neticede..

      Sil
    3. 5,5 km yürüdük diyorum, inan bana yürürken bu kadar hızlı geçmedi

      Sil