25 Aralık 2013 Çarşamba

Yıllık spor sonuçları

Spor salonu maceralarımdan ve 2012 yılında ilk 10'a girme hikayemden bahsetmiştim daha evvel. Okumayıp da merak edenler varsa buraya bir tık.

Tabii sene sonu geldi, yen listeler asıldı. Ama bu sene işi sağlama aldım. Aylar önce kulis faaliyetlerine başladım.

Baharın ilk günlerinde toplantı, eğitim vb nedenlerden ötürü eve erken döndüğüm günlerde bile koşa koşa salona gittim özellikle kendimi hocaya gösterip "kayıtlara geçsin hocam, bu güzel bahar gününde herkes dışarılardayken ben işten erken çıktım, yine de buraya geldim" dedim.

Son bir aydır kulis faaliyetlerimi yoğunlaştırdım. Neredeyse salona her gidişimde "hocam bu sene üst sıralarda yer alırım umarım" şeklinde yarı umut yarı tehdit barındıran ifadelerle isteğimi dile getirdim. Tehdit unsuru nedir diye sorarsanız, hemen söyliim dırdırcılık yeteneğim. Var gerçekten böyle bir yeteneğim, bazen sadece konuşarak karşımdaki insanda "tamam yaaa, kabul, yeter ki sus" hissiyatı yaratabiliyorum.

Neyse, efendim, bu zalım hoca da takmış bana diyor ki "aaaa bu sene biraz savsakladınız ama". Dedim ki ne savsağı, mum gibi eriyen sosyal hayatım, okuyamadığım kitaplarım, yazamadığım blog yazılarım, izleyemediğim diziler şahittir, elimde olmayan sebepler dışında hiiç aksatmadım sporu. Giriş-çıkış kayıtlarımın dökümünü talep ettim, bakalım görelim kaç gün gelmişim diye. Hocam ne kadar kararlı olduğumu görünce kem küm etti, tamam dedi, belki yanlış hatırlıyorumdur.

Sonuç olarak efendim bu senenin sonuçları asılmış salondaki panolara. Bu sene değişik kategoriler var.

Mesela en sportif aileyi seçmişler. Benim beyimin spordan anladığı televizyon karşısına uzanıp beyin jimnastiği yapmak olduğundan bütün yük benim sırtımda. Bu nedenle bu kategoriden umudum yoktu zaten.

Sonracığıma hem kadınlar hem erkekler için ayrı ayrı en çok kilo veren kategorisinin birincilerini seçmişler. E benim kilo verme konusundaki performansımdan burada bahsetmiştim. Bu kategoriden de bir şey beklemek saflık olurdu.

Bir sonraki kategori en sportif kadın ve erkek. Burada da yokum. Neyse çok takmadım, çünkü hemen yanında en azimli kategorisini gördüm, yine kadın erkek ayrı. "İşte" dedim "tam dişime göre bir kategori". Bir kaç sene önce yüksek lisans yaparken RBS diye bir çalışma yapmıştık, dileyen detaylarını buradan okuyabilir. Bu çalışma için aldığım geri bildirimlerin bir çoğunun ortak noktası azimkarlığımdı. Eeee spor salonunda da benden daha azimli birini bulacak halleri yok herhalde.

Bulmuşlar efendim. Altındaki fotoya baktım aaaa, resmen yanlış kişinin resmini koymuşlar, oradaki ben değilim. Halbuki bana kalsa kadın erkek dinlemem en tepeye kendi resmimi koyarım.

Neyse, sonunda gördüm fotoğrafımı. En iyi grup mu ne bir kategori koymuşlar, yine kadın erkek ayrı ayrı. Üçer kişinin de resmi var.

Hayır bu grup olayını da neye göre belirlemişler hiç bir fikrim yok. Hanımlardan birini biliyorum, aynı saatlerde gidiyoruz ama öbürünü çıkaramadım bile. Üstelik ben hiç öyle grup halinde spor yapan insanlardan da değilimdir. Spor yaparken aklımdaki tek şey bir an önce bitirip eve gitmektir. Bu nedenle girip çıkarken gördüğüm insanlarla selamlaşırım ama bunun dışında bana zaman kaybettirecek her şeyden kaçınır, kimseyle konuşmaz, hedefe odaklı bir şekilde programımı tamamlarım. Tamamen bireysel takılırım yani, ben kiiiiim grup kim.

En kısa zamanda hocamdan bu konuda bir açıklama talep edeceğim.

Al işte, sen evrene ne mesaj verirsen sana da o döner. Koccca bir sene spor salonunda ilk 3'e girecem dedin dedin, al sana ilk 3. Ama akıllandım, seneye hangi dereceyi istediğimi iyice düşünüp taşınıp öyle karar vereceğim, sonra bütün sene onu isteyip kulis çalışmalarımı da buna göre şekillendireceğim. Gerekirse rüşvet vermek de dahil olmak üzere hiç bir çabayı esirgemeyeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder