16 Aralık 2013 Pazartesi

Viyana' dan kalanlar

Eveeeet Viyana maceralarımı 32 kısım tekmili birden yazdım. Dileyen önceki yazılarımı okuyabilir. Peki önerilerimi merak ediyor musunuz? Evet cevabını verdiğinizi varsayarak naçizane tavsiyelerimi özetle paylaşıp bu defteri burada kapatacağım.

* Büyük bir mücadele sonucu Demel Cafe'de yemeyi başarabildiğim fachertorte'yi muhakkak deneyin. Hatta mümkünse gelip burada fikrinizi de yazın. Çünkü gerçekten o kadar güzel mi yoksa ben zafere ulaşmak için verdiğim savaştan dolayı mı o kadar lezzetli buldum merak ediyorum.

* Her yerde bulabileceğiniz Mozart çikolataları var, çok güzel. Değişik ambalajlarda olanlar vardı, hepsi aynı mı bilmiyorum ama ben yuvarlak olanları denedim ve çok beğendim.

* Şehir gezmek için hop on-hop off otobüsleri kullanılabilir. Bilmeyenler için, sistem 24 ya da 48 saatlik biletlerle çalışıyor. Bu süreler içinde önceden belirlenmiş duraklardan istediğiniz kadar binip inebilirsiniz otobüse, ya da hiç inmeden arabalı şehir turu yapabilirsiniz. Kısa vakitte hızlıca çok yer görmek için güzel bir alternatif. Güzergah da iyi planlanmış.

* Eğer imkanınız ve önceden planlama şansınız varsa State Opera ya da Volksoper'de iyi bir gösteri seyredin. Yok bunu ayarlayamıyorsanız en kötü caddelerde biletleri satılan turistlere yönelik dinletilerden birine gidin. Tabii muhakkak pazarlık yapın. Ve müzik eşliğinde gözleriniz kapatıp o eski saraylarla ilgili hayallere dalın.

* Viyana'ya gidip şnitzel yememek olmaz, gitmişken de Figlmüller'e gidin. Patates salatası ve bira eşliğinde midenize bayram ettirin. Ancak öncesinde rezervasyon yaptırmazsanız kapıda uzun bir sıra beklemek, ve hatta kalabalık bir grupsanız kapıdan dönmek zorunda kalabilirsiniz.

* Toplu ulaşım çok kolay ve konforlu. Eğer 3 veya daha fazla gün kalmayı düşünüyorsanız 72 saatlik metro kartı alın. Ayrıca Viyana kart diye bir kart var, hem ulaşım için kullanılıyor hem de çeşitli mekanlarda indirim sağlıyor. Programınıza göre bu kartı almak isteyebilirsiniz.

* Görülecek çok müze var. Hepsine vakit ayırmak zor olabileceği gibi maliyetli de. Önceden araştırma ve planınızı yaparak bir kaç tanesine mutlaka gidin. Çeşitli müzeler için kombine biletler satılıyor, bunlar avantajlı olabiliyor. Öncesinde hagi müzenin hangi gün açık olduğunu öğrenerek bu kombine bilet seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Çok kısaca benim aklımda kalanlar bunlar oldu. Ama bir daha söylüyorum, apfelstrudel denilen elmalı zamazingo pek güzel ancak fachertorte'yi de deneyin. Demel'de. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder