18 Aralık 2013 Çarşamba

Ayacıklarıma gelsin oy oy

Son zamanlarda televizyonda gördüğüm bir reklama sinir oluyorum.

Gerçi bu sinir oluyorum lafını çok fazla kullanıyormuşum, beyim de bundan pek hoşlanmıyormuş. Napiim çaresizlikten işte.

Beni rahatsız eden, yanlış bulduğum ama değiştirmek için elimden bir şey gelmeyen olayları görmezden gelemiyorum, sinir oluyorum. Bunu da ifade ediyorum. Durum bundan ibarettir yani.

Neyse reklama dönelim. hepsiburada.com'un reklamından bahsediyorum. Burada bir parantez açıyorum, şimdi isim zikretmemin bir sakıncası var mı acaba merak ettim, bu gibi durumlarda insanlar genelde kurum/şirket/site ismini açık açık yazmıyorlar, bunun sebebi ne acaba, inşallah başım belaya falan girmez, bu konuda bir bilgisi olan paylaşırsa ziyadesiyle memnun olurum. Parantez kapandı.

Efendim söz konusu reklamda Fatih Terim ve Gülben Ergen çeşitli mallar için "ben onun ayağına gitmem o benim ayağıma gelsin" yorumlarında bulunuyor. Bak yine isim verdim, cidden umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur.

Yeniden reklama dönüyorum.

Ne demek istediklerini anlıyorum elbette. Yok işte oturduğun yerden ver siparişini, hop adrese teslim olsun, hayatı kolaylaştırıyoruz falan filan. Espriyi de anlıyorum. Ama kullanılan dil ve tarz beni çok rahatsız etti. Çünkü maalesef toplumumuzun büyük bir kısmında yer alan "parasını verdim, padişah benim" kültürünü de yansıtıyor.

Bir düşünün, çevrenize bir bakın. Bir restoranda mesela, garsonlara gerçekten kibar davranan ne kadar az insan vardır. Garsona hitap etmelerinden tutun da vücut dillerine kadar, sanki orada hizmet almaya gelmiş birisi değil de dünyanın efendisiymiş gibi davranır.

Ya da bir dükkanda, ya da bankada. Bir hizmetin bedelini ödediklerinin farkında olmadan sanki o hizmeti veren kişinin de ederini ödemişler tavırları falan. Çok rahatsız ediyor bu durum beni, sinir oluyorum.

Bu reklam da bana bu tavrı anımsattı işte. Madem parasını veriyorum, ayağıma kadar gelecek. Allah bilir bu reklamın gazına gelen bazı zat-ı muhteremler malı teslim eden kargo görevlisinin de ücretini ödediklerini sanıyordur.

Yine ahkamımı kestim, duramadım işte. Bu reklam hakkında benden başka böyle düşünen var mı onu da merak ediyorum doğrusu, yoksa her şey benim komplekslerimin sonucu mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder