29 Ağustos 2013 Perşembe

Dikili - Pissa Koyu

Bugün sabah kahvaltımızdan sonra Dikili'ye amcam ve yengemi ziyarete gittik. Hem sabah kahvelerimizi beraber içtik hem de bahçelerindeki üzümlere bağ bozumu yaptık. Bazılarında hastalık gibi bir şey var, yanlarından çürümeye başlamışlar ama üzümler bu sene çok güzel.

amcamın bahçesindeki üzümlerden iki salkım. fotonun copyright mopyright'ı kardeşime ait

Öğleden sonra ise hep beraber denize girmek üzere yola koyulduk. Hedefimiz Bademli, Killik taraflarıydı, kendimizi Pissa Koyu'nda bulduk. Yol tarifini şöyle vereyim, Dikili'yi Denziköy istikametine doğru boydan boya kat edip Pissa Plajı tabelalarını takip ediyorsunuz. Bir yerden sonra yol oldukça bozuk. Zeytin tarlalarının içinden geçiliyor. Kaybolursanız sorumluluk kabul etmem.

Koy çok güzel. Denizin görüntüsü fotoğraflarda gördüğümüz Maldivler ve benzeri yerlerinin görüntüsü gibiydi. Su sıcaklığı da çok iyiydi. Aşağıda koyun bir fotoğrafı yer alıyor. Copyright yine kardeşimin.

Pissa koyu
Maalesef bu güzel koy işgal edilmiş. Güya tesis konmuş. Girişte araç başına ücret tahsil ediliyor. Bu ücretin duş, kabin, wc hizmeti için olduğunu söylediler. Ancak maalesef sıfır hijyen, kabin diye iki duvarın üstüne ve önüne gerilmiş, düşen brandalar.

Eğer gölgede oturmak istiyorsanız, bir gölgeliğin altında yer alan masa ve sandalyeler için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Oturulan bölge toz toprak içinde. Kafeden bozma bir şey var; tost, köfte ve meşrubatlar ve biradan oluşan bir menüsü var. Kredi kartı geçmiyor. Harcadığınız hiç bir kuruş için fiş/fatura almanız mümkün değil.Yani harcadığınız her kuruş kayıt dışı ekonominin çarklarına giriyor.

Belki bu gibi yerlerin imara açılmaması doğal güzelliklerin korunmasına yardımcı oluyor. Ancak her türlü işini bilen yolunu buluyor. Bizler de yine bir sürü para verip bu paranın karşılığını alamadan kazıklanma hissini derin bir şekilde yaşıyoruz. Keşke ahlaklı girişimciler olsa da temiz, kaliteli tesislerden adam gibi hizmet alabilsek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder