2 Ekim 2016 Pazar

Samos'ta Yeme İçme

Samos'un plajları, görülecek yerleri derken geldik tatilin en sevdiğim kısmına: yeme içme. Kalacağı yeri bile restoranlara göre belirleyen bir insanın tatilinin en sevdiği kısmının yeme içme olması şaşılacak bir şey değil.

Remataki
Pythagorion merkezde, limanın sol tarafında bir plaj var. Plajda da yanyana restoranlar. Remataki işte bu restoranlar arasında tesadüfen girdiğimiz ama gittiğimize de pek memnun kaldığımız bir tanesi. Burada bir öğle yemeği, bir de akşam yemeği yedik. İkisinden de çok memnun kaldık.

Çalışanlar sempatik, yemekler lezzetli, porsiyonlar büyük, hesap ise makuldü. Nasıl sevmeyelim.

Üstelik akşam yemeğini plajdaki şezlongların yerine koydukları masalarda servis ediyorlar. Hele bir de önden haber verirseniz size denizin hemen yanındaki masayı da ayırıyorlar. Daha ne olsun!

Bir de hesapla birlikte uzo ikram etmesinler mi, ben daha bir şey demiyorum. Çok rahat "gitmezseniz küserim" kategorisine girer.


Navagos Tsamadou
Tsamadou plajına tepeden bakan, cafe mi desem bistro mu desem bilemediğim bir yer. Sanki bir Yunan adasında değil de İstanbul'un merkezinde yeni açılmış trendy bir mekandaymışsınız hissiyatı. Kötü değil ama Samos'un dokusuna da uygun değil. Ama Tsamadou Beach'in manzarasına diyecek yok.

Yemeklere gelecek olursak lezzeti yerinde lakin porsiyonlar nispeten küçük. Fiyatlarsa normalin biraz üzerindeydi.

Elia
Gitmeden önce kesin gidilecekler listemize almıştık Pythagorion limanda, sol başta yer alan Elia'yı. Hatta bir gün önce gidip rezervasyon bile yaptırdık. Talep o kadar fazla ki o akşam için yerleri olmadığını söylediler, bir sonraki akşama yaptırdık rezervasyonu. İyi ki de yaptırmışız, bir gittik ki tıklım tıklım. Bir de önünde sıra, rezervasyonsuz gelip masa bekleyenler.

Sıra bekleyenlerin içinden kurum kurum kurularak geçtik, kıskanç bakışlar eşliğinde masamıza yerleştik. Bir havalıyız ki sormayın.

Hemen güzel ekmekler ve zeytinyağı geldi. Bir taraftan atıştırıp bir taraftan da menüyü bekliyoruz sipariş verebilmek için. Biz bekliyoruz ama menü gelmiyor. Meğer menüleri bitmiş. Şaka değil, şu anda boşta menü yok dediler.

Bir süre sonra menü geldi, siparişlerimizi verdik. Tamam o kadar kalabalık, menü bitmesi falan beklentilerimizi yükseltmiş olabilir ama şu da bir gerçek ki yediğimiz her şey ortalama lezzetteydi. Biraz fazla abartılmış bir restoran.

Üstelik porsiyonlar küçük ve fiyatlar yüksek. Elia'yı gönül rahatlığı ile "gitmeseniz de olur" kategorisine koyuyorum.

Meltemi
Kokkari'de yer alan Meltemi de çok tavsiye edilen restoranlardan biri. Biz de bir gün öğle yemeği için denemek istedik.

Uzun Kokkari Plajı'nda yer aldığı için yemekten önce denize de gireriz düşüncesiyle gittik şezlonglarına yerleştik. Ama malum yaz, hava sıcak, insan susuyor. Önce biraz bir şeyler içmek için bir masaya kurulduk. Derken öğle yemeği için diğer masalar dolmaya başladı.

Biz de bir taraftan biralarımız yudumlar, bir taraftan da ne yesek acaba diye düşünürken garson geldi, masaya ihtiyacı olduğunu hemen yemek siparişi vermezsek masayı terk etmemiz gerektiği gibi bir şeyler söyledi.

Biz de gururlu turistler olarak "hahayt bize restoran mı yok gülüm" diyerek pılımızı pırtımızı topladık kalktık. Kaz gelecek yerden tavuk esirgeyen bu restoranı kınıyorum. Herkes kınasın diye de buraya yazıyorum.

Taverna Maritsa
İşte Samos'un "gitmezseniz küserim" kategorisi restoranlarından en birincisi. Yediğim her şey çok lezizdi, bayıldım. 


Pythagorion'da bir ara sokakta bir bahçe restoran. Yemeklerin lezzeti ayrı güzel, çalan müzikler ayrı güzel, bahçe ayrı güzel:

Porsiyonlar oldukça büyük. Menünün tamamını yemek isteyebilirsiniz ama kendinize hakim olun, iki kişi gidiyorsanız salata dahil en fazla 4 çeşit sipariş edin.

Irodion Garden
İşte size "gitmezseniz küserim" kategorisinden bir restoran daha. Yine Pythagorion'da, biraz tepede, bir ara sokakta, bahçe içinde bir yer. Yemekler enfes, sahibi süper.

Burada da yediklerimizi çok beğendik. Her şey taze ve lezizdi. Samos'a giderseniz güzel bir akşam yemeği için limanda yer alan restoranlar yerine kesinlikle buraya gidin.

Börekçi
Pythagorion ana caddesinin denize yakın ucunda, sağ tarafta yer alan bu börekçinin tabelasında Latin harfleri yer almadığı için adını yazamıyorum, aşağıdaki fotodan görürsünüz. Tartışmasız bir "gitmezseniz küserim" kategorisi.

Peynirli, ıspanaklı, jambonlu ve daha bir kaç çeşit börek ve poğaça benzeri hamur işleri satan küçük bir dükkan. Bir de adanın yerlilerinin severek tükettiğin gördüğüm arasında krema olup üzerine pudra şekeri ve toz çikolata dökülen bir tatlı börekleri vardı.

Kusur kalır mıyım hiç, sizler için kendimi feda edip denedim. Kahvaltıda değil ama öğleden sonra çayın yanında çok güzel olabileceğine kanaat getirdim. Ama benim sabahları favorim sıcacık, bol peynirli böreklerdi. Ispanaklı-peynirli olan da çok güzeldi sanıyorum ama her gittiğimizde o bitmiş olduğundan deneme fırsatım olmadı maalesef.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder