9 Ekim 2016 Pazar

Al Sana Aşk!

Samos'ta Samos'la ilgili kitap okuyacağım ısrarım sonrası Kadim Pythagoras Kardeşliği ne dahil olma inadıyla yaktığım balataları fabrika ayarlarına döndürmek için eğlenceli bir şeyler okumam gerekiyordu. Okurken beni yormayacak, iyi vakit geçirtecek bir şeyler...

İşte bu gibi durumlarda en iyi çözüm başroldeki perişan, şanssız, mutsuz hatun kişisinin çeşitli badireler ve şanssızlıklarla dolu bir maceranın sonunda illa ki mutluluğu bulduğu chick-lit'lerdir.

Gelsin Bricit Conslar, gitsin Alisveriskolikler. O Bricit ki beni okurken gülmekten koltuktan düşürmüştür.

Ama ne kadar komik ve eğlenceli olursa olsun o kültür farkı şeysi hemen hissettirir kendini. En nihayetinde okuduğunuz şeyin yaban ellerde geçtiğini, sizin mahallede asla ve asla öyle şeyler olmayacağını bilir, bi nevi masal okuma hissiyatıyla kitabı tamamlarsınız.

Son yıllarda bizim mahallede de böyle komik ve eğlenceli hatun kişilerin maceraları türedi. Ben de zevkle okudum bazılarını. İşte Meriç Mekik de bunlardan biri.

Hamileyken kendisini aldatan kocasını terk etmesiyle başlayan hikayesini kitaplaştırdığını gazetelerde, internetlerde okumuştum. Yaşarken acı verici olduğunu tahmin ettiğim bu hikayeyi eğlenceli bir şekilde kaleme almıştı.

Ben de okumaya niyetlendiğim bu kitapları "elindeki tüm kitaplar bitmeden yeni kitap alınmayacak" öz disiplini ile bir türlü alamamıştım. E tabi bir de insanin çevresi benimki gibi Nobel ödüllü bilim insanlarından oluşursa, bu tarz kitapları ödünç alacak arkadaşları da olamıyor. Öyle ellerim böğrümde kalakalmıştım.

Derken kardeşçiğim imdadıma yetişti. Arkadaşlarım Nobel ödüllü bilim insanları olsa da kardeşim benim kopyamdır. Keşke bu kadar uzak olmasak. Neyse, o almış okumuş kitabı. Böylelikle benim balataları yanmış beyinciğimi hayata döndürmek için beklediğim fırsat da ayağıma gelmiş oldu.

Lakin şöyle ufak bir sorun oldu ki Meriç Mekik iki kitap yazmış. Bense kardeşçiğimden ikinci kitabı almışım. Onda birinci kitap vardı da bana mi vermedi yoksa onda sadece ikinci kitap mı varmış orasını bilemem. Gerçi ben ilk kitabi okumadım diye bu kitaptan daha az zevk almadım ama siz niyetlenirseniz önce Ah Kalbim' i okuyun sonra bunu okuyun.

Okumaktan sıkıldığınızı hissettiğiniz, keyifsiz olduğunuz, yalnız iyi vakit geçirmek istediğiniz bir zamanda gönül rahatlığı ile okuyabilirsiniz.

Nasıl aldatıldığını, ne kadar obur olduğunu, güvensizliklerini içeren hikayesini olduğu haliyle cesurca yazan Meriç Mekik' in samimiyeti ve cesareti ise hayranlık uyandırıcı.


2 yorum:

  1. Ilk kitabi olsa vermez miyim ayol? Ama ben alirken yoktu kitapcida. Olsun bulur aliriz sen hiiic merak etme. O is bende;)

    YanıtlaSil
  2. Valla insanin kardeşi olacak şu hayatta.

    YanıtlaSil