28 Haziran 2016 Salı

Teyze:1 - 0: Enişte

Bizim Can'ımız bir enişte düşkünü sormayın gitsin.

Kimseyle telefonda konuşmayı sevmez, eniştesiyle bıdır bıdır konuşur. Legolardan evler yapar, annesine video çektirir "enişte sana sürprizim var" diye. Enişte aşağı, enişte yukarı.

Ben mesela kardeşimi ararım, telefonda konuşuruz, hemen sorar "anne kiminle konuşuyorsun?" Annesi "teyzenle konuşuyorum" der, bizimki hemen sorar "hangi teyzem?"

HANGİ TEYZEM!!!

Sanki bir milyon tane teyzesi var da, bir de soruyor hangi teyzem diye. Ama çocuk haklı. Senin kaç tane teyzen var diye sorunca başlıyor annesinin bütün arkadaşlarını saymaya: Ayşe Teyze, Fatma Teyze, Hatçe Teyze...

Kızdım ben de kardeşime, herkese teyze dedirtirsen çocuğun kafası karışır tabi diye. Ama bu karışıklık da enişteye yaradı. Çocuk artık beni "enişte teyze" diye biliyor.

Çok canımı sıkan bu durumu çözmeye karar verdim. Geçtiğimiz haftasonu yazlığa sürpriz bir ziyaret yaptık, tabi Can'ımız da oradaydı. Çektim kenara, anlat bakalım dedim sen bu enişteni neden bu kadar çok seviyorsun. Gizli gizli rüşvet verdiğinden şüpheleniyordum, şüphelerim kısmen doğrulandı sayılır.

Ben de bu durum üstüne çalışmalara başladım. Çalışmalar ne demek, seferberlik ilan ettim. Dondurma ikramından birlikte resim yapmaya, yakalamacılık oynamaktan yapboz yapmaya, havuzuna sıcak su takviyesi yapmaktan doğumgününde istediği hediyeyi öğrenmeye Can'ın gönlünü fethedecek her türlü aksiyona dahil oldum.

Bence 1-0 öne geçtim. Ayrılırken boynuma sıkı sıkı sarıldı, öpüştük koklaştık, enişteye ise pek pas vermedi. Bu skorda arayı açmak için çalışmalarım devam edecek.


2 yorum:

  1. Ah o teyze meselesini cozduk yahu:) Ayrica ben de cok verimli bir tatil oldugunu dusunuyorum seni opuyorum:))

    YanıtlaSil