14 Haziran 2016 Salı

Basta

Eğer yemek yemeyi, hem de güzel yemek yemeyi seviyorsanız bu yazımı okuduktan sonra bana edecek dua bulamayacaksınız. O kadar iddialıyım. Çünkü bir kere gittiğinizde bir daha hep gitmek isteyeceğiniz bir yerden bahsedeceğim size.

Hem de Kadıköy'ün göbeğinde. Hem de tam gurmelere layık lezzetler. Hem de şef elinden çıkma. Hem de uçuk fiyatlı değil.

Artık bundan iyisi Şam'da kayısı bile değil.

Cennetin adı Basta. Kadıköy'de Rex Sineması'nın önüne gelin, sinemayı solunuza alıp dümdüz aşağıya yürüyün, tam karşınıza çıkıverecek.

Yurtdışında Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış iki usta şef, Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş, bir dürümcü açmış diyeyim, gerisini sizin hayal gücünüze bırakayım. Dürümlerin nasıl lezzetli olduğunu tahayyül etmek için hayal gücünüzü en uçlara kadar zorlayabilirsiniz, hiç bir sakıncası yok.

Ben daha önce iki kere Kaan Sakarya'nın yemeklerini yeme şansı bulmuştum. Biri Nicole'de, biri de Nicole'den önce yine Aylin Şef'le hizmet verdikleri restoran-ev'de.

Her iki fırsat da bizınıs odaklı yemeklerdi. Yaa işte bir taraftan "kurumsal hayat ıyyy ne kötü, insan mıyız biz" falan diyoruz ama bir taraftan da böyle nimetleri olmuyor değil, inkar edecek değilim.

Neyse, yemeklere dönelim, her ikisine de bayılmıştım. "Hey Allahım, bu malzemeler böyle güzel yemeklere dönüşebiliyorsa benim evde yaptıklarım ne oluyor o zaman" diye deriiiiin düşüncelere bile gark olmuştum.

İşte Kaan Şef ile Derin Şef ortak olmuşlar, Basta'yı açmışlar. Menüde dana, kuzu, tavuk ve sucuk olmak üzere dört çeşit dürüm, şalgam suyu, ayran, salata ve humus var. Bu kadar. Ama o dürümler yok mu o dürümler. Diyet bozdurup pişman etmeyen cinsten. Severek yedim, yine olsa yine yerim diyeceklerinizden.

Gidin yiyin, gitmezseniz küserim. Gidip de beğenmezseniz siz bana küsün.

Yazıda görsel olsun diye aşağıdaki fotoyu ekliyorum. Resim çekme işini dürüme girişmeden önce yapmak isterdim lakin, kendimi kaybetmişim bir an. Artık kusura bakmayın. Baştan uyarayım da "ıyyy ısırılmış buuu" diye söylenecekler artık bu noktadan aşağıya inmeden, sayfayı terk etsin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder