15 Haziran 2016 Çarşamba

Balıkçızade

Dostlar, özgür vatandaşlar, Romalılar size Tekirdağ'dan sesleniyorum...

Ay ben bir gün böyle kürsülere falan çıkıp coşkun kalabalıklara hitap edebilecek miyim acaba. Neyse Tekirdağ'a dönelim.

Tekirdağ'da falan değilim. En azından fiziksel olarak. Evimin mutfak masasından yazıyorum. Ama kafam Tekirdağ'da.

İki hafta önce biz üç kafadar; HS, OKHOK ve bendeniz atladık arabaya ver elini Tekirdağ. OKHOK'un ilk uzun yol deneyimi, HS'nin Tekirdağ'a taşınan kardeşini (bundan sonra kısaca HSK diyelim kendisine) ve zaten orada olan ailesini ziyaret, gezme, hasret giderme. Anlayacağınız hem ziyaret hem ticaret.

Buradan bizi Tekirdağ'da pek güzel ağırlayan HS, onun sevgili annesi babası ve HSK'ye teşekkürler, selamlar, öpücükler.

Bakalım bu teşekkür faslı için adet yerini bulsun diye bir "rica ederiz" alabilecek miyim, kimler okuyor burayı kimler okumuyor o da çıksın ortaya. Hodri meydan!

Cumartesi sabahının köründe düştük yollara, yaklaşık iki saatlik bir yolculuktan sonra oşbulduk beyaaaa. Çok keyifli bir hafta sonu oldu bizim için. İnsan bu güzellikten keyif almaz mı:


Cumartesi akşamı yemeğe gittik. İşte oradan bahsedeceğim size. İstanbul yönünden Tekirdağ girişinde yer alan Balıkçızade. Deniz kenarında, şirin mi şirin, lezzeti yemekleri olan bir yer.

HS ile HSK'nin verdiği bilgilere göre burası milattan önceden beri var olan bir yermiş. Ve hatta HSK'nin tanımı ile "yılların eskitemediği gazino". Sahil kasabalarının yazlık kesimlerinin klasik gazinosu işte. Sonra el değiştirmiş, başka formatlarda hizmet vermiş falan ama sonunda Balıkçızade olmuş.

Çok iyi olmuş valla. Biz çok beğendik. Ortamı, havası falan pek güzel. Temiz, şirin ve de yemekleri lezzetli. Özellikle kalamarına ben bayıldım, yumuşacık.

İlk başta garson biraz canımızı sıksa da (bizim verdiğimiz sipariş yerine kendi uygun gördüğü siparişi servis etmeye kalktı ama 4'ümüzle baş edemedi) şef garson ve diğer çalışanlar durumu telafi etti.

Sonuç olarak Tekirdağ'a yolunuz düşer de açık havada, deniz kenarında güzel bir akşam yemeği yemek isterseniz Balıkçızade'ye gidebilirsiniz. Lakin HSK'nin söylediğine göre rezervasyonsuz yer bulmak zor olabiliyormuş. Benden uyarması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder