22 Haziran 2016 Çarşamba

İmrenli-Karacaköy Plajı

Geçtiğimiz haftasonundaki sıcaktan kaçmak için vurduk kendimizi yollara. Saklıgöl'ü keşfedip karnımızı doyurduktan sonra denize girmek üzere yola devam.

Geçen yaz keşfettiğimiz Kabakoz Plajı na gitmedik bu sefer, yola devam edelim, başka yerleri de görelim dedik. Kabakoz'u geçtikten sonra ilk plaj-köy Akçakese. Buraya bir kaç sene önce gitmiş olduğumuzdan girmek istemedik, daha önce gitmediğimiz bir yer olsun istedik.

Akçakese'yi de geçtikten sonraki durak İmrenli köyü. Yolun sol tarafı deniz. Hemen yol üstünde bir plaj. Şezlonglu falan bir beach club. (Şezlong konusunda hassasiyeti olan şahıslara duyurulur). Giriş ücretli, ne kadar sormadık çünkü deniz oldukça dalgalıydı. Bu plajı başka bir zaman ziyaret etmek üzere kenara yazıp yola devam ettik.

Bir kaç kilometre sonra bir plaj tabelası görüp sola döndük. Burası Karacaköy'müş. Çok güzel bahçeli evleri ve küçük bir plajı olan bir köy. Aşağıdaki fotoda gördüğünüz denize uzanan kayalıklar doğal dalgakıran görevi gördüğünden uzaklarda patlayan dalgalara rağmen deniz nispeten sakindi.


Plajda tesis niyetine bir kafe, soyunma kabini, duş ve wc var, şemsiye ve şezlong da temin ediyorlarmış, ancak şu anda şemsiyem yok sadece şezlong verebilirim dedi görevli çocuk. Otopark ücretini ödeyince tüm bunlardan faydalanabiliyorsunuz.

Biz yola kendi şemsiyemiz, sandalyelerimiz, buzluğumuzda yiyecek içeceklerimiz ve hatta seyyar soyunma kabinimizle çıktığımız için bunların hiç birinden faydalanmadık, dolayısıyla iyi miydi kötü müydü bir yorum yapamayacağım.

Kişisel fikrim şu ki, eğer deniz çok dalgalı değilse Karacaköy'e gelmek için daha fazla yol gitmenin bir esprisi yok. Kabakoz Plajı hem daha geniş, hem de bir kaç restoran, bakkal ve hatta şezlonglu mezlonglu daha organize bir plaja sahip.

Böylece bu senenin deniz sezonunu da açmış oldum. Merak edenler için söyleyeyim, ben Ruslar gibi sıcak denizlere inme arzusuna sahibim. Benim için ideal deniz suyu sıcaklığı bildiğiniz hamam suyu seviyesinde olmalı. Karadeniz, hele ki bu mevsimde, böyle değil elbet ama suya girdikten sonra üşümedim. Bunu ben bile söylüyorsam, deniz mevsimi açılmış demektir. Gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder