15 Haziran 2014 Pazar

Sensus Şarapevi

Bu kış keşfettiğimiz bir yer burası. Mahzen gibi, raflarda bir sürü şarap. Aynı zamanda masalar da var, yani hem dükkan gibi satış yapılıyor, hem de restoran gibi masada oturup yiyip içebiliyorsun.

Bizim meşhur "her ayın ilk cuma/cumartesi" programımız kapsamında beyimle bir akşam gece gezmelerindeyken bir arkadaşlarımıza denk geldik. Biraz beraber takıldık, o zaman arkadaşımdan duymuştum, "buradan önce Sensus'ta bir kaç şişe şarap devirdik" demişti.

Ben de kaydettim burayı hem hafızama hem yapılacaklar listeme, bir sonraki çıkışımızda beyimle arz-ı endam eyledik.

Çok beğendik gerçekten. Çok geniş bir şarap menüsünün yanı sıra şarap yanında gidecek atıştırmalıklar, pizza, makarna gibi seçenekler var.

Ben yine foto çekmeyi unuttuğum için oraya gitmiş bir arkadaşımın feysbukundan aldım, inşallah kızmaz

Mekanın içinde bir de yerli ve ithal peynir çeşitleri, kuru et, salam, sucuk, reçel seçeneklerini içeren küçük bir şarküteri reyonu var. Mesela pizza seçiyorsunuz, hemen bu reyondan seçilen malzemelerle hazırlanan yaklaşık 20 cm çapında bir pizza geliyor. Enfessss. Bafetto halt etmiş söyliim.

Fiyatları da çok uygun olan Sensus'ta kesinlikle ödediğiniz her kuruşun karşılığını aldığınızı söyleyebilirim. Garsonlar çok kibar ve gerektiği kadar mesafeli, şarap önerileri konusunda oldukça bilgililer. Fonda da, sohbeti bölmeyen çok hoş müzikler çalıyor.

Tek olumsuz yanı küçük ve birbirine çok yakın masalar. Mekanlardaki bu masa olayı benim takıntım haline gelmiş durumda. Siparişlerin masaya sığmaması mümkün olabilir mi? Oluyor işte.

Ey Sensus, duy sesimi, şu küçük masa olayına da bir çözüm bulun, şimdi 10 numaraysanız, o zaman 10 numara 5 yıldız olacaksınız.

Neyse, masa mevzusunu bir kenara bırakacak olursak kesinlikle gitmenizi tavsiye ettiğim bir yer. Yediğiniz, içtiğiniz her şeyden memnun kalıp, hesabı görünce de üzülmeyeceksiniz ve bana teşekkürler edeceksiniz. Yerini de tarif edeyim bari: Galata Kulesi'nin tam karşısında yer alan Anemon Otel'in alt katı. Giriş ise soldaki sokaktan, zaten sokağa girince tabelayı göreceksiniz.

Geçtiğimiz Cuma akşamı da "girls' nite out" kapsamında 3 eski dost gittik buraya. Kız arkadaşlar başka, Sensus kız arkadaşlarla bambaşka.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder