30 Haziran 2014 Pazartesi

Dip boyam geldi hanıııımmm

Aylar önce gerçekten parlak bir fikir bulup da burada yazdığımda ne sevinmiştim anlatamam, mutluluk gözyaşlarım sel olup akmıştı. İşte burada, üşenmeyin, bir tıklayıp okuyun.

O kutlu anın tekrarını yaşamak bugüne nasipmiş.

Efendim, bendeniz şu dünya üzerinde 35. zafer yılımı idrak ediyor olmama rağmen genetik olarak şanslı olduğumdan, henüz saç beyazlama problemim yok. Umarım uzun yıllar da böyle devam eder.

Bu yaşıma kadar da saçıma herhangi bir boya değmemiştir. Yıllar yılı kuaförlerin "şu renk sana yakışır, ifadeni yumuşatır, azıcık ışık verelim, değişiklik iyidir" tarzı saldırılarını "benim rengim güzel, sert ifade bana anlam katıyor, ışığım içimden geliyor" cevaplarımla başarıyla geri püskürtmüşümdür.

Gerçekten de beyazlama problemim olana kadar da boya işine girmek istemiyorum, zira üzerinize afiyet biraz tembel bir insanımdır. Çevremden gördüğüm kadarıyla bir kere boya olayına girdin mi sonra düzenli olarak "ay diplerim çıktı" diye kuaföre gitmek gerekiyor ki hiç bana gelmez.

Amaaaaa isteyerek ya da zorunlu sebeplerden dolayı şu boya olayına girdin diyelim, akşam da bir yere davetlisin. Aaaaaa o da ne, aynaya bir baktın ki diplerin çıkmış, sırıtıyor. Kuaföre gidecek vakit de yok. Eeeee napacaksın?

Çare burada bacım, ayağına geldi: Ruj.

"Bu ruj dediğin dudağa sürülmez mi, dip boya ne alaka?" diyenler, okuyun:

Geçen gün ofis tuvaletinde bir kızı gördüm. Saçlarının rengi kahverengi - kızıl gibi bir şey, o rengin adını tam bilmiyorum. Ancak diplerinden de beyazları çıkmış. Özellikle şakaklar fazlasıyla belirgin.

Baktım elinde bir ruj, şakaklarındaki saç tellerini boyuyor. Elimi yıkarken başladım oyalanmaya, aheste aheste duruluyorum. İşim bitti, saçlarımı düzelttim, aynaya yaklaştım, suratımı incelemeye başladım, tekrar ellerimi yıkadım falan resmen oyalandım yani. Sonucu görmek için.

Hatun kişinin işi bittiğinde, yeminle beyazlardan eser kalmadığı gibi bunun bir ruj marifetiyle becerildiği de kesinlikle anlaşılmıyordu. Saç rengiyle ruj rengini çok iyi tutturmuş.

Belki boyayla haşır neşir olan hanımlar için çok bilindik bir yöntemdir ancak ben ilk defa gördüm, görür görmez de "ne kadar parlak bir fikir, bunu hemen yazmalıyım" dedim.

Renk tonlarının uyumu çok önemli elbette, ancak o kadar geniş renk yelpazesinde problem olmayacaktır. Bir de unutup eli saça atmamak gerekir herhalde, yoksa renkli parmakları açıklamak güç olabilir. Bu ruj yıkanınca geçiyordur diye düşünüyorum, zaten tüm dip boyasını ruj marifetiyle halletmek gibi bir yol deneyecek olan yoktur sanırım. Az bir bölgeye sürüleceği için arıtmak da problem olmaz.

Hadi hanımlar, kolay gelsin,

3 yorum:

  1. Himm onun bir de rimel versiyonu var. Hamile bir arkadasimda gormustum. Durum itibariyle sac boyatamiyordu ve beyazlari vardi. O da boyle bir cozum bulmus. Cantasinda bir rimel var sadece sac icin kullanilmak uzere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep derim can sıkıntısı ve çaresizlik yaratıcılığı kamcilar. Tabi rimel olunca ren seçenekleri kısıtlı ana rujla secenek bol.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil