25 Haziran 2014 Çarşamba

İK' cılar için parlak bir fikir

Yaklaşık bir yıl kadar önce başladığım blog yolculuğumda ilk yazımda kendimi tanıtmış ve işimden bahsetmiştim, buyurun buradan okuyun.

Hayalimdeki meslekse yaptığımdan çok farklı bir şey: "çalışmadan sınırsız para harcayabilme". Bu işi çok iyi yapacağıma inancım tam da, bu tariflediğim şeyin bir meslek olarak kabul edilmediğinin bilincine varabilecek kadar gerçekçi bir insanım. Bu nedenle, illa çalışmam gerekiyorsa, ne iş yapmak istediğimi de şurada anlatmıştım.

Ancak hayat sonsuz olasılıklarla dolu, bakarsanız bir gün fiyakalı bir İK'cı olurum. Bunun için de hazırlıklarımı yapıyorum kendimce.

Eğer bir gün İK'cı olursam işe alım dünyasına çok radikal yenilikler getirmeyi planlıyorum.

İş görüşmesine gelen adaya hiç bir soru sormadan, bir pc'nin başına oturtup bir önceki akşamı nasıl geçirdiği ya da o gün oraya nasıl geldiğini anlatan bir mail yazdıracağım.

Şaka yapmıyorum, bakalım:

* adayımız öznesi, yüklemi yerli yerinde düzgün cümleler kurabiliyor mu
* de, da, ki, mi, mu'ların durumu ne
* bazı şeyler "olucak" mı "olacak" mı

Bu yöntem klişeleşmiş "önümüzdeki 5 yıl içinde kendini nerede görüyorsun" tarzı İK sorularından çok daha iyi bir değerlendirme aracı olmazsa da gelip bana hesap sorarsınız. Ben buradayım.

Niyetim ükelalık yapmak değil. Ciddi ciddi böyle insanlara denk geldiğim anda bir anda önyargılarım harekete geçiyor "sen git önce bağlaçlarla ekleri ayırmaya öğren, ondan sonra bana derdini anlatırsın yavrum" sesleri kulaklarımda çınlıyor.

Şimdi bu yazımı okuyup sonra da geçmiş yazılarımı okuyup dil bilgisi hataları arama niyetinde olanları da baştan uyarayım: zahmet etmeyin. Evet bir dil bilimci falan değilim, yazdıktan sonra bazı hatalarımı ben de fark ediyorum, imkanım olursa düzeltiyorum.

Ama benimki hızlı yazmaktan, editör eksikliğinden bacım. Editörüm olmak isteyen varsa seve seve kabulumdur.

Bir de IQ testiyle ilgili bir fikrim var da bu ayrımcılığa falan girer mi emin olamadığım için dillendirmekten çekiniyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder