5 Ocak 2014 Pazar

Yollar yürümekle aşınmaz

2013'ün son günü ofisteki arkadaşlarla toplu bir kahvaltı yaptık. Herkes yeni yıl kararlarından bir tanesini bir kağıda yazdı. Bilmiyorum, belki bir kısım insanın tek kararı vardı. Neyse yazılanları beraber okuduk ve kağıtları 2014 sonunda çıkarmak üzere bir kutuya koyduk.

Yeni yılla ilgili kararlar genelde bilinen konular üzerine. Kilo vermek, spora başlamak, araba kullanmayı öğrenmek, bir müzik aleti çalmak gibi.

Yaaa evet, iş yerinde çok renkli bir ortamımız yok.

Mesela kimseden Everst'e tırmanmak, okyanusu geçmek, uzaya gitmek gibi ilginç şeyler çıkmadı.

Millete laf söylüyorsun, senin kararın çok mu enteresan derseniz hayır derim. Ben de sıkıcı bir insanım neticede.

Efendim, benim yeni yıl kararım her gün 10.000 adım atmak. Yılın son günlerinde bir adım sayar aldım. Yataktan kalkar kalkmaz hemen takıyorum, gece yatana kadar da sürekli üstümde taşıyorum. Ancak sonuçlar pek iç açıcı değil maalesef.

Gördüm ki normal bir günde ortalama 7.500 adım atıyormuşum. Spora gittiğim günlerse 11.500'e çıkıyor.

Ama mesela cuma öğleden sonra rahatsızlandım, malum grip illeti.

Akşam eve gelir gelmez yattım, cumayı 6.000 adım civarında bitirdim. Cumartesi ise tüm gün kafamı bile kaldıramadım, bütün gün yattım, aşağıda görüldüğü üzere 21:40 itibarıyla adım sayım 1.258 idi.

yeni oyuncağım

Ama bugün kendimi daha iyi hissetim, beyimle 1 saatlik bir yürüyüşe çıktık. Bu akşamı 8.000 civarında kapatabilirim sanırım.

Adım sayımı arttırmak için mehter takımına bağladım. Ofiste pek mümkün olmuyor tabi ama evde resmen 2 adım ileri 1 adım geri dolaşıyorum. Ya da salondan mutfağa bir kaç şey götürmem gerekiyorsa her seferde sadece bir tanesini alıp mümkün olduğunca çok adım atmaya çalışıyorum. Bu şekilde perşembe günü adım sayımı 9.500'e çıkarabildim.

Anlayacağınız bu sene de kafayı adımlara taktım, bana bol bol tabanvay yolları görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder