27 Ocak 2014 Pazartesi

Varoluşçuluk - i don't exist

Ofiste kızdığım zamanlar sıklıkla kullandığım bir cümle vardır: zaten i don't exist. Hani beni kale almasanız da olur minvalinde.

Bu arada siz dalga geçmeden ben kendimle dalgamı geçeyim: evet bazen Türkçe - İngilizce karışık konuşurum, hava atmak için elbette. Beyaz yakalıyız ya, ondan.

Yok canım yaaaa ne yakası, ne beyazı, komik bulduğum ve komik olduğum için böyle konuşurum. Son tahlilde hepimiz işçiyiz, kim kime neyin havasını atıyor.

Bir arkadaşımın bu konuda çok iyi bir kriteri vardı: bir gün kafana esip işe pijamayla gelmeye karar verdiğinde hiç kimse sana "bu ne hal böyle" diye hesap soramıyorsa işte sen patronsun demektir. Eeee patron değilsen ne oluyorsun: işçi. Alt kademe, orta kademe ya da üst kademe fark etmez, işçisin sen işçi kal.

Neyse efendim dağıttık konuyu. Geri gelelim.

Bazen de kızdığım firmalar hakkında "sosyal medyada kampanya başlatacam haaa" diye atıp tutarım, okuyanlar bilir. Geçen hafta fark ettim ki, ben kiiiiiiim sosyal medyada kampanya başlatmak kim. Gerçekten de sosyal medyada yokmuşum, hakikaten i don't exist yani.

Geçen çarşamba akşamı eve geldim, annemle kurulduk Muhteşem Yüzyıl seyrediyoruz, bir taraftan da bilgisayarı aldım elime, şeker patlatayım dedim. Aaaa o da ne, feysbuk açılmıyor, bir de mesaj çıkıyor, güvenli internet bilmem nesi nedeniyle bu site yasak falan diye.

Şaşırdım yani, feysbuk güvensizse de benim güvenliğim söz konusu olan, kime ne. Biraz araştırdım, ttnet'in aile profiline geçmişiz, feysbuk'ta oyun sitesi diye yasak. Müşteri hizmetlerini aradım, noooluyor öğrenmek için. El-cevap "valla bir sorun var, biz de bilmiyoruz tam olarak ne olduğunu, teknik ekip inceliyor".

Klasik olarak ben bir sinirlen, "benim internet profilimi benden habersiz kim değiştirir" diye dellen. Aldım elime telefonu, ttnet'le ilgili bulabildiğim bütün kullanıcıları mention'layarak tivit üstüne tivit atmaya başladım.

Bir Allah'ın kulu da ciddiye alıp bir cevap yazmaz mı. Yok. Bir kişi de tivitlerimi re-tivitlemez mi? Yok, yok.

Feysbuka girdim, statüme yazdım, böyle böyle sorun yaşıyorum, tweeter'da popüler olan birileri el atsın, bir dikkat çekeyim deyu. Nerdeeee, güya o kadar arkadaşım var feysbukta, sanal dünya yalan dünya.

Deriiiiin düşüncelere daldım, ben var mıyım, insan var olduğunu nasıl anlar, varlığımın kanıtı sadece kapladığım yer mi...

Hayata küstüm küsücem, az kaldı.

3 yorum:

  1. Sanal alemde bir fenomen olmak varolmak ses getirmek iki tweet atmakla olmuyormus demek ki..duzenli olarak varlik gostereceksin. Insanlarin seni takip etmesini saglayacaksin. Guvenligim icin uc bes kisi takip ederim dersen olmaz cicim bu isler. Imza: sanal dost..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin böyle bir yorum yapacağına adım gibi emindim, yoksa kardes miyiz. Dur bakalım strateji değiştirdim bundan sonra ne olacak göreceğiz.

      Sil
    2. Cik kardes degiliz imza attik oraya sanal dost diye..streteji degistirdin demek hemen bakiyorum takip edilen kisi sayina..;)

      Sil