19 Ocak 2014 Pazar

Kısa kısa

Yoğun ısrar üzerine Piyer Loti ve Galata Kulesi'niden bahsettiğim yazımda - ki buradan ulaşabilirsiniz - yer alan iki manzara fotoğrafını beyimin çektiğini belirtmek istiyorum. Kopirayt mopirayt kendisinin yani, utanmasa telif ücreti isteyecek.

********************************************************

Fotoğraf demişken bir hususu belirtmek istiyorum. Takip edenler bilir, okuduğum kitaplarla ilgili yazdığım yazılara görsel koymak için kitap fotoğrafları çekiyorum. Valla bu fotoğraf işi yazmaktan daha zor geliyor bana. Şöyle güzel bir kompozisyon olsun diyorum, kitabı bir oraya koyuyorum, bir buraya. Bir alttan çekiyorum fotoyu, yok olmadı üstten, olmadı yandan... Çok zor yani. Bende sanatçı mayası yok anacım. Bugüne kadar denediğim ve başarısız olduğum sanat dallarına fotoğraf da eklenmiş oldu.

********************************************************

Sanırım vampir oldum. Gözlerim dün sabah kalktığımdan beri kırmızı. Evet, evet vampir oldum. Doktor "mikrop kapmış, enfeksiyon" dedi, damla ve merhem verdi ama inanmıyorum. Bu arada gerçekten vampir olsam hiç güzel olmazmışım, kırmızı göz bana yakışmıyor.

*********************************************************

Bu arada yılbaşından hemen sonraki hafta sırt ağrısı, ateş, öksürük şikayetiyle gittiğim doktordan bronşit teşhisiyle çıkmıştım. Aynı zamanda 2013 yılında hiç doktora gitmediğimi fark edip "hahahayyyyt ne güçlü bünyem varmış beaaah" diye düşünmüştüm. Bu yılın ilk ayını çıkaramadan ikinci doktor vakamla kendime nazar değdirme konusunda kendimden başka rakibim olmadığını kanıtladım. Tebrikler bana gelsin.

*********************************************************

Hafta sonu yine annemleri gezdirmeyi bahane ederek Tekirdağ'a uzandık, orada yaşayan kuzenim ve eşini ziyaret ettik. Dostluk, yarenlik, akrabalık güzel şey.

*********************************************************

Malum 30 mart yerel seçimleri nedeniyle muhtarlıklara seçmen listeleri asıldı. Enteresan şeyler duyuyoruz, listelerden silinenler, listelere eklenenler falan. Her seçimde adres listesine göre asılan listelerin bu sene soyadına göre asılması enteresan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder