25 Mart 2016 Cuma

Yıllık geleneksel vize serzenişleri

Her sene olduğu gibi bu sene de yıllık geleneksel vize serzenişlerimi yapacağım elbet.

Kendime doğum günü hediyesi olarak Nisan ayında bir seyahat planlıyorum. İtalya'ya. Oh mamma mia, mamma mia; tortellini, tortellini!

Ama önce vize alma engelini aşmam gerekiyordu. Ve her seferinde olduğu gibi yine fotoğraf travmasına maruz kaldım.

Evrakları hazırladım, randevumu aldım, sabahın köründe başvuru için yollara düştüm. Bir tek fotoğraf eksik ama içim de rahat. Başvuru şirketinde uygun bir ücret karşılığı fotoğraf çekim hizmeti veriliyormuş. Kabinlerde foto çektirme konusunda tecrübeliyim ne de olsa.

Çekim için görevli yardımcı olacak dediler. Girdim kabine, görevli yardımcı oluyor: parayı şuraya at, küpelerini çıkar, kımıldamadan dur, dört poz çekilecek.

Nefes bile almadan durdum, makine beni çekti, fotolar çıktı. Şip şak.

Görevli hemen atladı, "çok güzel çıkmışsın". "Ay" dedim,"insanın gözünün içine baka baka da yalan söylenmez ki, doğruyu söylüyorsan daha kötü, güzel halim buysa yazık bana"

El cevap: "Ben neler gördüm"

Vallahi billahi neşem yerine geldi sabah sabah. Adam günümü aydınlattı resmen.

O keyifle başvurumu yaptım, vizeyi kaptım.

Yalnız beyimin iş durumları nedeniyle katılıp katılamayacağı hala meçhul. Ben de beyimli ve beyimsiz olarak iki alternatif plan yaptım. Bu nedenle booking.com ve otellerin kara listesine girmiş olma ihtimalim hayli yüksek.

Aklımca booking'den iki ayrı hesapla farklı kişilermiş gibi rezervasyonlar yaptım. Aman ne yaratıcıyım. Kullandığım mail adresleri adsoyad@xyz.com ve ad.soyad@xyz.com. Bir hesapla 9-11'i arasında tek kişilik rezervasyon, öbürüyle 12-15 arası aynı otelde çift kişilik.

Ay napiim, bulduğum otelleri çok beğendim. Adamlar dalga geçtiğimi sanıp bütün rezervasyonları iptal etmez umarım.

Vize engelini aşıp otel engeline takılmak istemem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder