9 Mart 2016 Çarşamba

Diyetisyenin benimle imtihanı

Her bahara girerken yeryüzünde yaşayan milyonlarca kadın gibi ben de "ay bir 5 kilo versem" telaşına giriyorum. Kaç kilo olursan ol o 5 kilo hep fazladır zaten.

Her sene bu mücadeleme yalnız başıma girerdim. Ama bu kış o 5 kilonun üstüne bir kaç kilo daha gelince, bir de çalıştığım kurum bir diyetisyenle anlaşma yapınca dedim ki profesyonel yardım alayım.

Hafta başında ilk randevuma gittim. Sevgili diyetisyen ölçtü biçti beni, ne yersin ne kadar hareket edersin diye sorguya da aldı. Bütün sorularına dürüstlükle cevap verdim.

Sonra da kendi sorularımı sordum elbet. İşte o noktada efendi gibi soru sormakla kalıp pazarlığa girişmeyeydim benim için daha iyi olabilirdi sanırım.

Ya tamam herkes beslenme programında sevdiği şeyler olsun ister, bunun pazarlığını da yapar ama ben bir şeyleri yanlış yapmış olabilirim. Yok sebzeyi böyle yerim, eti şöyle yemem, sütü zinhar sade içmem, sabahları illa tatlı bir şeyler ararım isteklerim de bir dereceye kadar makul olabilir. Ama hafta sonu dışarı çıktığımda da bir kaç kadeh bir şey içmek isteğim konusunda ısrarcı olmasaydım daha mı iyi olurdu acaba?

E havalar güzelleşiyor, dışarılarda daha fazla vakit geçirebiliyoruz. Ben de bütüüüüüüün hafta ensemde boza pişercesine çalıştıktan sonra bir cuma ya da cumartesi akşamı bir kaç kadeh bir şeyler içmek istemişim çok mu? Hem Fransız kadınları lıkır lıkır şaraplarını içip incecik kalabiliyorsa hemen de şaraba b.k atmayalım bence.

Ben de bu düşüncelerimi ikna edici bir şekilde diyetisyen hanımla paylaştım, o da normalde beslenme programlarına alkol koymadığını ama benim için dengeleyeceğini söyledi. Bakalım göreceğiz nasıl bir sonuç olacak.

Ama istediğim sonucu elde edebilirsem bu benden çok diyetisyenin başarısı olacak bence.

3 yorum:

  1. ben blogu en son haftada 3 spora giderken burakmışım:P ne ara diyetisyen noktasına geldiniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sevgili Ahu, köprünün altından çok sular aktı. Zumba yine var hayatımda ama artık yoga falan yapıyorum. Nefes aaaaaal, nefeeeess verrr. Boşa oksijen tüketiyorum yani.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil