2 Şubat 2016 Salı

Dönem ödevi

Artık beni az çok tanıdınız. Okumayı, araştırmayı çok severim. Sonradan böyle olmadım, kendimi bildim bileli kitaplarla, ansiklopedilerle aram hep iyi olmuştur.

Tamam okuduklarım yüksek fizik, felsefe falan değil. İyi vakit geçirmek için okuyorum neticede. Lakin bu kadar vaktimi, enerjimi bilimsel şeylere adasaydım ışınlanmayı şimdiye kadar insanlığın hizmetine sunabilir miydim diye merak ediyorum.

Yine de buna da şükür. Hayatı boyunca ders kitabı dışında kitap kapağı açmamış insanlar tanıyorum. En azından benim hayal gücüm gelişti. Bir de hiç bir işe yaramayacak bir şeyi merak mı ettiniz, bana sorun. Muhtemelen ben biliyorumdur. Bilgi yarışmalarına falan katılırsanız beni telefon jokeri yazabilirsiniz, parayı kırışırız. Ama bana soracağınız sorunun bilimsel bir şey olmamasına dikkat edin.

Sanıyorum hayatta en büyük motivasyonum merak. Bundan dolayı arı kovanına çomak sokmuşluğum bile vardır. Neyse ki ucuz atatmıştım.

Her şeyi öğrenmek, bilmek istiyorum. Ama her şeyi. Küçükken 15 ciltlik Görsel Büyük Genel Kültür Ansiklopedisi'ni okumaya niyetlenmiştim. İlk cilde hevesle başladım, baya da okudum, neden sonra okuduklarımı akılda tutma çabası beni yıldırdı bıraktım. İhtiyacım oldukça bakarım dedim.

Artık Google var şükür, her şey elinin altında. Ay Google arama tarihçemi bir görseniz bütün bu söylediklerim daha anlamlı gelecek.

Bütün bunları neden yazdım? Geçenlerde takip ettiğim bir blog'da 90'ları hasretle anan bir yazıya denk geldim. 90'ların her şeyini hasretle anmışlar. HER ŞEY diyorum. Dönem ödevlerini BİLE!

Benim kadar okumayı, araştırmayı seven inek bir öğrencinin kabusuydu dönem ödevi. Ödevi araştırmak, hazırlamak büyük keyifti de, sorun temize çekmekteydi.

Ay hiç unutmuyorum, valla kabus gibi. Önce bir adet çizgili dosya kağıdının çizgilerinin üstünden bir cetvel ve tükenmez kalem ile teeeeeek tek geçilir. Sonra bunun üzerine bir adet çizgisiz dosya kağıdı konur, sabitlemek üzere dört yanından ataşlanır.

Ondan sonra alırsın eline dolma kalemini, başlarsın ödevi temize çekmeye. Yazdın, yazdın, yazdın, tam sayfanın sonuna geldin bir kelime yanlış oldu. Haydiiii bütün sayfayı baştan yaz. Ay valla kabus gibiydi. Yeminle parmaklarım ağrımaya başladı yine.

İşte bir eğitim sistemi, bir çocuğu bilimden böyle soğuttu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder