29 Şubat 2016 Pazartesi

Can ve Hayvanlar

Geçtiğimiz hafta sonu yine Can'ımız şereflendirdi hanemizi. Yeğen kontenjanından torpil geçiyor olabilirim ama bu velet şahane. Mümkün olsa da her hareketini, her konuşmasını, her kelimesini bir kayıt cihazı titizliğinde buraya aktarabilsem. Ne mümkün!

Yalnız ne yalan söyleyeyim şu merak olayı yorucu. Artık Can'la arabada giderken ya radyo dinlememeyi ya da sadece yabancı şarkı çalan istasyonları dinleyeceğim. Bir insan bir şarkıda geçen herrrrr şeyi merak eder mi? "Anne neden korkuyormuş? Sultan ne demek anne? Kalbime koydum ne demek anne?" Diyorum "büyüyünce öğrenirsin çok güzel bir cevap" diye beni dinleyen kim. Ondan sonra otur çocuğa sultanın ne olduğunu anlatmaya çalış, oradan gel ülkeye, sonra hop vatan derken işler iyice sarpa sarsın. Eeeeeh büyünce öğrensin işte!

Can'ın soru sormadığı zamanki konuşmalarını ağzım bir karış açık dinlediğim için kelimelerini bile not etmeyi unutuyorum. Bu nedenle bu seferlik size Can sözlük yapamayacağım.

Ama hiç bir şey de yok değil.Bu defa Can'ın hayvanlar alemi hakkındaki engin bilgi dağacığıyla tanıştıracağım sizi.

Dinozorların ve "ecvava"ların artık yaşamayan hayvanlar olduğunu uzun uzuuuuun anlattı bana.Sizler de bilmiyorsanız öğrenin. Hipopotamların ise su altında yaşayan ve ağızlarını kocamaaaaaaan açan hayvanlar olduğunu.

Valla ben hipopotam kelimesini telaffuz ettiğimde lisede olduğumu çok iyi hatırlıyorum. Tabii "neden bu çocuk kedi, köpek, inek, tavuk, balık gibi haşır neşir olma ihtimali daha yüksek hayvanlar yerine dinozor, "ecvava", hipopotam gibi fantastik hayvanları diline dolamış acaba" diye düşünmeden de edemiyorum.

Balık dedim ya, bizimki balık tutmayı seviyor. Sahile gidecekmişiz, O balık tutacakmış ama balıkları yemeyecekmiş, biz yiyecekmişiz. Çünkü "Can balıklara alerji yapıyor"muş.

Bütün hafta sonumuzu neşe içinde geçirmemizi sağlayan meraklı böcüğü şimdiden özledim.

2 yorum:

  1. Ayy ne cabuk gecti biz de ozledik simdiden..Hersey cok cok guzeldi tekrar tesekkur ediyor ve opuyoruz vee "sila" da siz de diyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıra Mira beklemeye gerek de yok hani hava koşulları izin verse yeter

      Sil