21 Şubat 2016 Pazar

Faydalı bilgiler

Evrene mesaj gönderme konusundaki bakış açımı daha önce yazmıştım buraya bir tıklayıverin. Bu işler pek benim kalemim değil desem de galiba gizli güçlerim var. Bir şeyi gerçekten çok istersem oluyor.

Ya da bende bir numara yok, eğrisi doğrusuna denk geliyor, zaten olacak şeyleri istiyorum. Bilemiyorum artık hangisiyse.

Ama azıcık bile gizli gücüm falan varsa boşa harcamak istemem. O yüzden bir şeyi dilerken, dikkat etmeye çalışırım, gerçek olabilir diye.

Ama çevremde bu konulara oldukça özen gösteren insanlar var, ben de kulağıma çalındıkça onlardan öğrendiğim şeyleri, aklıma da yatıyorsa uygulamaya çalışıyorum.

İşte böyle iki tane şey öğrendim, hemen bir blogger sorumluluğu ile buradan paylaşayım dedim.

Ay böyle iddialı bir giriş yapınca sanki hayatın çok önemli bir sırrı ya da mutluluk formülü gibi matah bir şey anlatacağım sanmayın. Benim söyleyeceklerim ufak şeyler.

Birincisi, şükür yerine hamdolsun dememiz lazımmış. Çünkü şükür "ben halimden memnunum, bu bana yeter" anlamına gelirken hamdolsun "böyle iyiyim ama daha iyisine de itiraz etmem" anlamına gelirmiş. Valla ben söyleyenlerin yalancısıyım, günahları boynuna.

İkincisi, zor bir durumda olduğumuzda "Allahım bana sabır ver" demememiz lazımmış. Çünkü sabır dilemek "ben daha çekerim, daha dert gelsin" anlamına gelirmiş. Bunun yerine ne demek gerektiğini duyamadım. Artık onu da siz düşünüp bulun. Bana da söylersiniz. Mesela "bitsin artık bu çileeeee" diye şarkıya bağlayabiliriz, hem müzik ruha da iyi gelir.

İşte aklınızın bir köşesinde bulunsun, belki bir faydasını görür bana da iki hayır duası edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder