1 Ekim 2013 Salı

Osuruktan teyyare, selam söyle o yare

Şu ana kadar yazdığım konular arasında ahkam kesmediğim bir kadın-erkek ilişkileri kalmıştı, aman dedim kusur kalmayayım, hemen bu konuda da fikirlerimi yumurtlayayım.

Ey erkek milleti, huzur itaatte, bunu aklınızdan sakın çıkarmayın. Mutlu mu olmak istiyorsun abicim, kadın ne derse uyacaksın. Öyle itiraz etmek, başka fikir ortaya sürmek falan bir işe yaramaz. İş yine olacağına varır. Eninde sonunda kadın kısmı dediğini yaptırır, yıprandığınla kalırsın.

Geçen gün bir tivit gördüm, çok hoşuma gitti: "taş fırın erkeğiyle kılıbık erkek arasında 10 dakika fark vardır, kılıbık erkek söyleneni hemen yapar, taş fırın erkeği 10 dakika sonra" İşin güzel tarafı ise bu tiviti beyim re-tivitlemiş oradan gördüm. Bir kez daha aynı fikirde olduğumuzu görmek memnun etti beni.

Haaa, bazen kadın kısmısı "fikrinizi almak" görünüşü altında size bazı sorular sorabilir. Mesela "acıktın mı?" "sinemaya gidelim mi? "yemeği hazırlayalım mı?" Aman diyim, sakın ha tuzağa düşmeyin. Cümle yapısının soru formunda olması sizi yanıltmasın. Tongaya basıp da soruları gerçek sanıp ciddi ciddi cevap vermeye kalkmayın.

Üzülürsünüz sonra karışmam.

Hayır efendim, bunun kesinlikle bencillikle falan alakası yok. Kötü niyetli olmayın. Bu tamamen biz kadınların siz erkekleri mutlu etme çabasıdır, sakın ola ki altında başka sebepler aramayın. Sanıyor musunuz ki bir kadın mutsuz olduğunda onun yakınında yöresindeki bir erkeğin mutlu olması mümkündür? Her şeyi sizin için yapıyoruz, kendimizi paralıyoruz burada, biraz takdir edin ve uyum sağlamaya çalışın.

Bu soruların meali aslında şudur: "acıktım hadi yemek yiyelim" "ben sinemaya gitmek istiyorum, hangi filmi görmek istediğini söyleyebilirsin ama o filme gitmeyeceğiz, ben seçtim bile" "yemeği hazırlasan hiç fena olmaz, biliyorsun aç olunca biraz asabileşebiliyorum"

Anlamış olduğunuz üzere bu sorular, emir kipi kullanamayacak kadar zarif hanımların erkeklerin yapmalarını istedikleri şeyleri söylemesinin kibar halidir. Nasıl garsona "bir su alabilir miyim?" dediğimizde aslında su alabilmek için garsondan izin istemiyorsak yukarıdaki soruları sorduğumuzda da gerçekten sizin fikrinizi öğrenmek istemiyoruz beyler, sadece nazik olmaya çalışıyoruz.

Haftsonu kahvaltıya gittiğimizde, "canım" dedim "kaşar peyniri de isteyelim mi?" Bizimki "hayır" dedi. Ne yapacağımı görmek için demiş. Sanki bilmiyor, döndüm garsona "kaşar peyniri de getirir misiniz" dedim.

Beyim bunu yazmamı istedi ve başlığı da özellikle kendisi seçti. Kıramadım kendisini. Nezaketten işte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder