9 Ekim 2013 Çarşamba

İş olacağına varır

Bir süredir kişisel gelişim maceralarımdan bahsetmiyorum diye bu konuyu rafa kaldırdığımı sanmayın. Şu anda okuduklarımı hazmedip uygulamaya çalışma aşamasındayım. Gerçekçi olalım pek başarılı olduğum söylenemez ama deniyorum. Gerçekten.

İki gündür, ofiste uğraştığım bir iş var. Bir konunun tarihçesi ile ilgili sunum hazırlamam gerekiyor. Bu konuda yapılan projeler hakkında bilgi vermem falan lazım. Bunun için yaklaşık 4 yıl geriye dönmek gerekiyor. Proje statü dokümanlarını, eski yazışmaları tarıyorum.

Bu iş nedeniyle bir kez daha gördüm ki istediğin kadar kitapları devir, pratik yap, çalış didin; gerçek hayat başka. Herkes için durum bu.

Allahım allahım, söz uçup yazı kalıyor hakikaten, unuttuğum bir çok detayı iki gündür yeniden hatırlıyorum ve okurken bile strese giriyorum. Neler yaşamışız neler. Bahsettiğim projeler en az 4-5 farklı firmanın taraf olduğu, üst yönetimin de çok yakından takip ettiği konulardı. Neredeyse her gün en tepelere rapor veriyormuşuz.

Raporların içeriği ise "bugün de şu aksaklık çıktı, şu risk gerçekleşti, lansman tarihi ötelenme riski oluştu" minvalinde.

Tüm proje ekibi gerim gerim gerilmiş, herkes birbirinden nefret eder hale gelmiş. Maillerde gerçekten söylenmek istenenler söylenemeyen sözlerle açık bir şekilde ifade edilmiş. Her yazışmada ünlemle biten en az bir cümle. Tüm taraflar aksaklığın kendilerinden kaynaklanmadığını kanıtlama telaşında. Daha neler neler.

Bu insanların hiç biri asosyal, cahil, kaba saba değil. Hepsi de eğitimli, kültürlü, görgülü, bilgili insanlar. Kişisel olarak bazılarından hoşlanmasam da çoğunun medeni olduğu konusunda şüphem yok. Sakin, soğukkanlı profesyoneller. Hatta bir kısmı için lokum gibi bile diyebilirim. Ama işte zaman zaman ben de dahil, bazılarımızın içinden birer canavar çıkmış adeta.

Sebep? Baskı. O proje dönemlerinde yaşanan/yaşatılan baskıyı burada kelimelerle ifade edebilmeme imkan yok.

Sonuç? O kadar yıpran, ilişkiler alt üst olsun her zaman olduğu gibi iş yine olacağına varmış. O zamanlarda yaşanan o stresler unutulmuş gitmiş, yerine yeniler gelmiş.

Elbette kendimi geliştirme çabalarımdan vazgeçmeyeceğim ama anladım ki ne kadar gelişirsen geliş iş olacağına varıyor.

Bir şeyleri tersten anlıyormuşum gibi bir hissiayat kapıldım bir an, ama geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder